Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prioritet ostanak Dominika Mavre i Justina Cartera

17.07.2021. 07:09


Polako, ali sigurno, na Višnjiku rješavaju jedan problem za drugim, a onaj najveći koji se tiče struke zaključen je u četvrtak popodne objavom da je nasljednik Veljka Mršića na klupi Zadra njegov prošlosezonski pomoćnik Ivan Perinčić. Vijest je to koja je zapravo bila očekivana jer nakon zabrane sjedenja na dvije stolice koju je Mršić dobio u utorak od HKS-a, u KK Zadar nisu više imali dvojbi da će trenersku palicu prepustiti u ruke 44-godišnjeg Zadraninu s kojim se dobio onaj toliko prizivani kontinuitet struke, a i sama priroda je nalagala da se sukcesijom ukaže prava prilika mladom stručnjaku. Naravno, na njegova leđa je stavljeno teško breme, ali zar nije tako bilo svakom treneru Zadra u prošlosti.


Jedinica i petica
Novi je strateg nakon svojevrsne inauguracije uspio tek natuknuti koji će mu biti prvi potezi. Primarna radnja kojoj će se pristupiti odnosi se na zasukavanje rukava jer Perinčić je itekako svjestan da bez teškog rada nema ni rezultata, a prošla sezona u kojoj je Zadar nakon 16 godina dohvatio obje domaće titule podigla je letvicu očekivanja strahovito u vis.
– Svjestan sam kako odmah moramo svi zasukati rukave i poraditi na slaganju momčadi i stručnog stožera kako bi spremno dočekali početak nove sezone, nadam se u kompletnom sastavu – prvi je bio Perinčićev dojam nakon što je zasjeo na užarenu stolicu na Višnjiku. Nova sezona već kuca na vrata, ostalo je još manje od mjesec dana do početka priprema na kojima novi trener priželjkuje prisustvo svih igrača koji bi se trebali naći u rosteru, a zasad ih na lageru ima osam. Uz četvorku koja je ostala na ugovoru iz prošle sezone (Jordano, Brala, Buljan, Paponja), te tercet koji je iskoristio opciju produljenja ugovora (Junaković, Vuković, Bursać), dovedeno je i prvo pojačanje u liku 23-godišnjeg krilnog centra Darija Drežnjaka. Zanimljiva gomilica kojoj još nasušno nedostaje kvalitete, a oči posebno bodu najtanje pozicije jedan i pet. Za ključno mjesto prvog razigravača pokušat će se nagovoriti Dominika Mavru dok je po riječima Perinčića još uvijek živa opcija obnavljanja suradnje s Justinom Carterom. Što se tiče adekvatne zamjene za Chinanua Onuakua trebat će pak dobro pročešljati tržište.


Širi stručni stožer
– Moram prikupiti informacije o igračima koji su na tržištu, dok su prvi prioriteti ostanak Dominika Mavre i Justina Cartera, onda ćemo vidjeti na čemu smo – kazao je Perinčić za zadarski.hr nakon prekjučerašnjeg ustoličenja. Uz igračku križaljku, pod mus je i zatvaranje stručnog stožera koji će se okupiti oko 44-godišnjeg zadarskog stručnjaka. Nije tajna da se živo pregovara s također perspektivnim trenerom Domagojem Kujundžićem koji je aktivni član stožera reprezentacije Hrvatske, i već je samostalno predvodio Vrijednosnice Osijek, Alkar i Student iz Mostara, dok je u ulozi pomoćnika bio u Splitu i Cedeviti. Splitski stručnjak definitivno se nameće kao zanimljivo rješenje za Perinčićevog asistenta, a intencija je da se tom tandemu priključi i netko od trenera koji djeluju u omladinskom pogonu (Toni Dijan?). Mladom Perinčiću sigurno će trebati svaka moguća pomoć, jer teško će se moći izgurati još jedna naporna sezona s mršavim stručnim kadrom reflektirajući se na prošlu sezonu u kojoj se čak trećina utakmica odradila s tek jednim trenerom na klupi.