Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

MORNARICA Iskusni dabrovi i ostali

17.08.2019. 12:54
MORNARICA Iskusni dabrovi i ostali


Pobjedom Bokanjca u finalu, revitalizirana Zadarska ljetna liga privedena je kraju. Međutim, tu nije kraj košarkaškim zbivanjima na legendarnoj Mornarici. Streetball Mornarica je 3×3 košarkaški turnir po zadarskim pravilima koji ove godine doživljava svoje šesto izdanje, a igrat će se od ponedjeljka 19. do subote 24. kolovoza. Kao takav, zadnjih nekoliko godina slovi za »najbolji 3×3 basket turnir u gradu«, a razlog tome je, uz originalnost te razrađenu organizaciju, lokacija svima poznatog igrališta u središtu grada – Mornarici. Posljednje dvije godine turnir je brojio 24 momčadi, što nikada do sad u Zadru, ali ni šire, nije zabilježeno, a u popodnevnom se terminu odigrao i prvi U-13 turnir. Tako je sudjelovanje omogućeno i najmlađima, a takvu tradiciju organizatori žele i nastaviti. Prošlogodišnji ukupan broj natjecatelja premašio je 150 sudionika, uz odličnu posjećenost svih dana održavanja turnira. Uz pehare i medalje nagrada za prvo mjesto je četiri tisuće kuna, za drugo mjesto dvije, a za treće tisuću kuna. Posljednja tri turnira osvojila je momčad Iskusni dabrovi.
– Nakon više od mjesec dana festivala košarke na Mornarici, vrijeme je da fokus prebacimo na Streetball Mornarica. Turnir je nastao 2014. godine kao pokretač vraćanja košarke u kvartove i igrališta, s nadom da će se jednoga dana vratiti nikad prežaljena Ljetna liga. Nikad ponosniji nismo bili nego sada kada smo je uspjeli vratiti na velika vrata. Streetball Mornarica ujedinio je sve zadarske košarkaške entuzijaste i zaljubljenike u košarku te je oživio i obnovio igralište Mornarica, jedino igralište u centru Grada. Zato vas pozivamo sve da i ove godine budete dio šestog izdanja i da još jednom za kraj ljeta popunimo tribine Mornarice i uživamo u dobrom basketu na kakav smo već navikli. Finale turnira i ljeta na Mornarici začinit ćemo feštom 24. kolovoza, odnosno koncertom ZD ĐIR – Alergija/SMF/Shelter Team – objavili su na Facebook stranicu DSR Evala na kojoj se mogu dobiti i sve obavijesti o turniru. (zl)
 


Pobjednici


2014. Bili brig
2015. Mosa Fowiki
2016. Iskusni dabrovi
2017. Iskusni dabrovi
2018. Iskusni dabrovi
 




Danas turnir u Božavi


Ako ste željni još basketa na dva koša, Entuzijasti s Božave danas organiziraju košarkaški turnir Božava 2019.. Igrat će se »četiri na četiri«, a broj ekipa je ograničen. Prijave su na broj mobitela 091/207-2525.