U sklopu projekta OTARNOS održana izložba u Starigradu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
„Tri mora kroz fotoobjektiv“
Druga po redu izložba fotografija „Tri mora kroz fotoobjektiv“, u sklopu projekta „OTARNOS – Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada“, održana je u nedjelju, 15. kolovoza 2021. godine u Starigradu na Bikariji
DRUŠTVO 20 000 MILJA
Izložba je održana u Starigradu

U Starigradu je, u nedjelju 15. kolovoza, održana druga po redu noćna izložba fotografija pod nazivom „Tri mora kroz fotoobjektiv“ u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).

Nositelj projekta je udruga Društvo istraživača mora – 20000 milja, a partneri su Općina Novigrad i Srednja škola Obrovac. Izložba je postavljena na Bikariji, u centru Starigrada, te je privukla mnoge mještane i posjetitelje Starigrada.

Treća, a ujedno i posljednja izložba „Tri mora kroz fotoobjektiv“ održati će se u Obrovcu, čim epidemiološke prilike dopuste.

Projekt OTARNOS – očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada za cilj ima osigurati prepoznatljivost područja LAGUR-a Tri mora, s naglaskom na područje Novigrada, Obrovca i Starigrada te njihovih lokalnih dionika (uzgajivača školjaka i ribara) među stanovnicima i posjetiteljima tog kraja. Ciljevi su i prikazati školjkare i ribare kao kvalitetne predstavnike

tradicijskog mediteranskog načina života, kojeg odlikuje skladan odnos s prirodom i djelatnosti temeljene na postulatima održivog rasta i razvoja, pridavanje dodane vrijednosti tradicijskim djelatnostima i proizvodima, razmjena iskustava i cjeloživotno obrazovanje. Projekt se provodi u javno – civilnom partnerstvu između udruge izvan sektora ribarstva (Društvo istraživača mora – 20000 milja), jedinice lokalne samouprave (Općina Novigrad) i odgojno-obrazovne ustanove (SŠ Obrovac). Prijavljen je na FLAG natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 2.2. Potpora vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne – maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture te sadrži prioritete i ciljeve Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 361.134,28, a sufinanciran je sredstvima iz EU u iznosu od 306.964,14 kn odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok je 15% sufinancirano iz državnog proračuna RH.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno