Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najavljena obnova zgrade paškog Općinskog suda

Autor:

16.09.2008. 22:00


Razgovarali smo o smještajnom prostoru Općinskog suda i smještajnom prostoru Prekršajnog suda koji je u najmu. Zgrada Općinskog suda je u lošem stanju i idemo u njenu rekonstrukciju. Građevinska dozvola već postoji, sredstva možemo osigurati i krenuti u radove. Razgovarali smo i o prilivu predmeta te potrebnom broju sudaca, otkrila je Lovrin
Ministarstvo pravosuđa za iduću godinu osigurat će sredstva i krenuti s kompletnom rekonstrukcijom zgrade Općinskog suda u Pagu, rekla je ministrica pravosuđa Ana Lovrin prilikom službenog posjeta Općinskom sudu u Pagu, gdje je održala sastanak s predsjednikom suda Željkom Đerđem.
– Razgovarali smo o smještajnom prostoru Općinskog suda i smještajnom prostoru Prekršajnog suda koji je u najmu. Zgrada Općinskog suda je u lošem stanju i idemo u njenu rekonstrukciju. Građevinska dozvola već postoji, sredstva možemo osigurati i krenuti u radove. Razgovarali smo i o priljevu predmeta te potrebnom broju sudaca, rekla je ministrica Lovrin.
Nakon obilaska zgrade suda ministrica Lovrin je zajedno sa svojim suradnicima i predsjednikom Općinskog suda u Pagu bila na prijemu kod gradonačelnika Grada Paga Andreje Bukše. Tamo su je dočekali gradonačelnik Novalje Ivan Dabo, načelnik Povljane Ivica Pogorilić i načelnik Kolana Josip Zubović Pipe.
– Našli smo se da vidimo imaju li oni nešto što osjećaju kao problem u Zemljišno knjižnom odjelu i govorili smo o obnovi zemljišnih knjiga nakon katastarske izmjere, kazala je ministrica Lovrin.
Gradonačelnik Paga Andreja Bukša izrazio je zadovoljstvo posjetom ministrice Lovrin.
– Sastav delegacije koja je posjetila Pag pokazuje ozbiljnost namjera jer uz ministricu tu je bio i predsjednik Županijskog suda gospodin Antun Klišmanić. Sud u Pagu će se konačno renovirati i urediti. Malo smo raspravljali o problematici koje evidentno postoji u rješavanju predmeta posebno u gruntovnici i tu smo svi spremni pomoći. Sređivanjem gruntovnice stvaraju se uvjeti za bolji i brži rad na zadovoljstvo grada Paga i svih građana. Osobno sam jako zadovoljan što je sud u Pagu opstao iako i mnogi veći gradovi nemaju sud, pa se tu još jednom pokazala važnost tradicije paškoga sudstva, rekao je gradonačelnik Bukša.
On je ministrici Ani Lovrin pokazao i prostor prizemlja zgrade u kojoj je bila stara policijska postaja, a koji je Grad ponudio Ministarstvu za uređenje prekršajnog suda. No, to je tema o kojoj će se tek razgovarati, rekao je Bukša. Tijekom sastanka ministrica Lovrin nije prihvatila prijedlog gradonačelnika Novalje Ivana Dabe da se iskoristi prostor u Novalji koji je građen za Općinski sud.
– Na otoku će biti jedan sud i to Općinski sud u Pagu, istaknula je ministrica Lovrin.