Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Paški obrtnici na sajmu u Celju

Autor:

16.09.2008. 22:00
Paški obrtnici na sajmu u Celju

Foto: Alenka FESTINI



Paški obrtnici već tradicionalno putuju na razne sajmove, što smatramo učinkovitim i potrebnim kako bi se upoznali s kolegama obrtnicima iz raznih zemalja Europske unije, rekao je Andreja Bukša, predsjednik Udruženja obrtnika i paški gradonačelnik
U organizaciji Udruženja obrtnika grada Paga, 26 paških obrtnika posjetilo je 41. međunarodni obrtnički sajam u Celju koji je otvoren od 10. rujna, a traje do danas 17. rujna, a na njemu sudjeluje 1 705 izlagača iz 33 države.
Među paškim obrtnicima najviše je bilo ugostitelja i turističkih djelatnika. Stoga nije slučajno da su gostima sajma podijelili raznorazni promidžbeni materijal kako bi ih upoznali s ljepotom Paga, ali i onim što Pag ima i nudi.
– Paški obrtnici već tradicionalno putuju na razne sajmove, što smatramo učinkovitim i potrebnim kako bi se upoznali s kolegama obrtnicima iz raznih zemalja Europske unije. Inače, ovakvi su susreti i posjeti edukativni za naše obrtnike, a ujedno je to i preporuka HOK-a, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Pag Andreja Bukša, ujedno i paški gradonačelnik.
Paški obrtnici su po povratku izrazili zadovoljstvo posjetom sajmu na kojem se, kako su rekli, imalo što vidjeti, a mnogi od njih razmijenili su iskustva s kolegama iz Slovenije. Međunarodni obrtnički sajam u Celju jedan je od najposjećenijih takve vrste u regiji, a na njemu se trinaestu godinu za redom predstavljaju obrtnici iz Hrvatske.
Obrtnicima s Paga posebno je bitno da se njihov grad prepozna kao onaj u kojem se cijeni i razvija obrtništvo te da oni dobiju uvid u obrtništvo drugih zemalja. Iz razmjene iskustava uvijek se nešto nauči, a posebno je važna promocija samog grada Paga.