Zdenko Simičić promaknut u čin kontraadmirala

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
simicic
Ines GRBIĆ
Zdenko Simičić rodom je Ravljanin

U prigodi 18. rujna, Dana Hrvatske ratne mornarice, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić promaknuo je u čin kontraadmirala komodora Zdenka Simičića. Zdenko Simičić, inače rođen na otoku Ravi, redovno je promaknut u čin kontraadmirala, a trenutno obnaša dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH za operacije. Ovaj visoki hrvatski časnik obnašao je i dužnost zamjenika zapovjednika HRM, a nedavno je u ime HRM vodio operaciju izvlačenja potonulog zrakoplova  Inter Cockpita u akvatoriju Dugog Otoka. Kontraadmiral Simičić sudionik je Domovinskog rata, a zanimljivo, član je i Udruge pomorskih kapetana u Splitu.

PredsjednikMesić donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, odluke o redovnom i izvanrednom promaknuću za 56 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je iz Predsjednikova ureda. Kapetan fregate Milenko Crljen redovno je promaknut u čin kapetana bojnog broda, a pukovnik Ante Tolić u čin brigadira.

Redovno su promaknuti: šest kapetana korvete u čin kapetana fregate i 15 bojnika u čin pukovnika, četiri poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete i deset satnika u čin bojnika, tri poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda i sedam natporučnika u čin satnika, te četiri poručnika u čin natporučnika. Izvanredno su promaknuta četiri natporučnika u čin satnika.

Pohvalom vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, za natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvaljen je školski brod ŠB "Andrija Mohorovičić" sa zapovjednikom poručnikom bojnog broda Vlade Zokom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno