Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Radionica o Upravljanju projektnim ciklusima

Autor: Ivan Stagličić

16.09.2009. 22:00
Radionica o Upravljanju projektnim ciklusima

Foto: Adam VIDAS



Danas i sutra se u prostorijama Razvojne agencije Zadarske županije održava radionica “Priprema i provedba projekata metodologijom PCM “(Project Cycle Manager): Upravljanje projektnim ciklusom koji organiziraju Zadarska županija i Razvojna agencija.
Riječ je o jedinstvenoj metodologiji kojom se planiraju i provode projekti koji se financiraju iz različitih fondova Europske unije pri čemu se slijedi logika cijelog projektnog ciklusa: od razvoja projektne ideje do evaluacije završnog projekta i početka novog programskog ciklusa. Ova metodologija, kako napominju u Razvojnoj agenciji, se osim toga sve više primjenjuje i prigodom apliciranja na nacionalne izvore financiranja. Sudionici ovog seminara također su oslobođeni plaćanja kotizacije.
Trenutačno su također u tijeku dva natječaja iz druge komponente IPA programa, sektor prekogranične suradnje. Riječ je o projektu iz prekograničnog programa između Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom, ukupne vrijednosti 3.600.000 eura za koji je krajnji rok prijave do 16. listopada. Drugi je natječaj iz IPA programa jadranske prekogranične suradnje, ukupne vrijednosti 75,000.000 milijuna eura s krajnjim rokom predaje prijava do 29. listopada ove godine.