Bez mladih naš rad u boćanju nema smisla

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zadranin izabran za predsjednika Europske boćarske federacije
Autor: 
Posebna pažnja bit će na razvoju i unaprjeđenju ženskog i boćanja kod mlađih dobnih kategorija- kaže Ćurko
HBS.HR
VELIKI PLANOVI - Tomislav Ćurko

Na izborima Europske boćarske federacije, održanima prošle subote putem video veze, Tomislav Ćurko, član Izvršnog odbora Boćarskog saveza Zadarske županije te voditelj i igrač BK Grgur Ninski, izabran je za novog predsjednika. Na mjesto potpredsjednika FEB-a imenovani su Andre Milano (Francuska) i Nicola Franchini (Švicarska), dok su u Izvršni odbor izabrani: Mirko Božović (Crna Gora), Claudio Vittino (Italija), Denis Peršić (Hrvatska), Primož Marinko i Simon Maljevac (oba Slovenija).
- Nakon svega što je u posljednjem mandatu napravljeno u HBS-u, i organizacijski i natjecateljski, našao sam motivaciju za iskorak na međunarodnu scenu. Hrvatske boćarske reprezentacije su u svjetskom vrhu, imamo juniorsku ligu, a od ove godine i kadetsku ligu. U suradnji sa savezima iz regije ustanovili smo Adriatic Bocce Confederation, koja je pravi putokaz kako bi trebala izgledati i raditi jedna boćarska konfederacija. Dodatan motiv za kandidaturu predstavlja dosadašnje rukovodstvo FEB-e, koje nije napravilo nikakve pomake, osim aktivnosti kao što su europsko prvenstvo te kup prvaka koji je nužno odigran. Jedan od motiva za kandidaturu je i aktualna nebriga europske federacije za male saveze zapadne i istočne Europe - izjavio je Ćurko uoči izbora za internetsku stranicu HBS-a, čiji je aktualni predsjednik.
O planiranim prvim potezima na mjestu predsjednika kaže:
- Okupili smo Izvršni odbor od ljudi s iskustvom i vještinama za provođenje programa temeljenog na unaprjeđenju i promicanju boćanja kao sporta. U natjecateljskom dijelu namjeravam iskoristiti iskustva iz ABC-a te definirati više mikrolokacija unutar Europe i kroz njih organizirati natjecanja. Način rada i financiranja FEB-e nije dobar te ga moramo promijeniti. Moramo otvoriti prostor za osnivanje komisija kao što je sportsko-tehnička komisija, koja bi trebala biti glavni oslonac FEB-e, a nakon toga i ostale kao što su komisija za donošenje i tumačenje pravila, zdravstvena komisija, komisija za razvoj kadrova, razvoj mladih, ženskog boćanja. Vrlo je važna i konstantna edukacija tehničkog kadra, trenera i sudaca.
Glavni ciljevi?
- Posebna pažnja bit će na razvoju i unaprjeđenju ženskog i boćanja kod mlađih dobnih kategorija. Bez mladih naš rad u boćanju nema smisla. Naglasak stavljam na ligaško natjecanje, koje donosi napredak u kvaliteti. Najbitnije je povećati aktivnosti u malim federacijama i proširiti aktivnosti na nove federacije, uključiti one koje se bave i petankom te raffa boćanjem.
Očekivanja?
- Vjerujem da ću sa svojim suradnicima u mandatu dati sve od sebe u radu na razvoju i popularizaciji boćanja kao sporta u Europi. Siguran sam, da ćemo se nakon četiri godine radovati uspjesima FEB-e, kako u organizacijskom tako i u natjecateljskom smislu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)