Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Profesori su nas pamtili po znanju, ljubaznosti i druželjubivosti

17.09.2021. 12:20


Maturanti Tehničke škole, smjer elektrotehničar, koji su maturirali 1971. godine, okupili su se na druženju povodom obilježavanja 50. obljetnice mature.
– Učenici dva razreda, 4. c i 4. d okupili smo se zajedno povodom proslave 50. godina mature. Uvijek smo bili povezani i uvijek smo zajedno slavili naše obljetnice. Okupili smo se 11. rujna. Bilo nas je 20 učenika i jedan razrednik, profesor Josip Vlahović. Na druženju smo se najviše prisjetili prvih dviju godina školovanja, kada smo još uvijek bili djeca. Nakon završetka škole raspršili smo se po svijetu. Nekoliko kolega doputovalo je iz Ljubljane, Zagreba i Beograda. Trebala je doći i kolegica s Malte, koja je druženje nažalost propustila zbog situacije s koronavirusom, kazala nam je Jadranka Gabriš i dodala kako se vesela skupina dobro zabavila, te kako je slavlje je trajalo do duboko u noć.
– Naši su se školski dani u mnogočemu razlikovali od današnjih. Imali smo više odgovornosti i respekta prema profesorima. U razredu je nekoliko učenika odskakalo po znanju te su kasnije u životu završili fakultete i osnovali svoje tvrtke. Što se tiče ponašanja, nitko se nije isticao po nestašlucima i problemima. Svi su bili pristojni, rekla je Gabriš i naglasila kako im se dosta kolega pridružilo sa sela, što je za njih bila velika promjena.
– Profesor Vlahović uvijek se odaziva našim druženjima. Tako je ove godine doputovao iz Zagreba. Po njegovu je mišljenju naša generacija bila jedna od najupečatljivijih i najpamtljivijih, ne samo po znanju, već i po dobroj atmosferi i činjenici da je u školi bilo i mnogo djevojaka. Budući da je dugo godina radio kao profesor, a upravo je s našom generacijom započeo profesorski staž nakon fakulteta, vjerujem kako su njegovi dojmovi i uspomene na nas iskrene. I dalje nas se svih poimenice sjeća. Naš razrednik, Ante Peša, nažalost je preminuo prije dvije godine. Profesori su nam bili pomalo strogi, ali tada se profesore više poštivalo i cijenilo. Iz sjećanja nisu izostali niti naših 11 – ero pokojnih kolega, kao i pokojni razrednik Peša, za koje smo pripremili 12 ruža, zaključila je Gabriš.


Sudionici obljetnice
Na obilježavanju 50. godina mature okupili su se sljedeći maturanti Tehničke škole: Čedo Muždalo, Dubravko Hofman, Mladen Predovan, Jerko Perica, Ljubica Puhalović, Milan Miočić Stošić, Miroslav Krveta, Milorad Dragičević, Milan Crnošija, Aldo Perinić, Mirjana Dević, Anđela Šimunić, Jadranka Gabriš, Marijan Banić, Zlatko Franulić i Milan Matić, uz umirovljenog profesora Josipa Vlahovića.