Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sunara: Napast ćemo Zagoru, ali disciplina u igri mora postojati

17.09.2021. 07:07


U 5. kolu Treće HNL jug biogradski Primorac će danas na svom igralištu Kazimir i Silvestar u okviru 5. kola ugostiti Zagoru. S obzirom da se ovoga vikenda u organizaciji HNK Primorac održava na njihovom igralištu turnir za mlađedobne kategorije, Biograjci su HNS-a i Zagoru zamolili da se utakmica odigra dan ranije i oni su njihovu molbu uslišali. Momčad iz kraljevskog grada u posljednja dva kola bilježi pozitivan rezultat. Najprije su do nogu potukli Vodice na svom travnjaku porazivši ih 5:0, da bi nakon toga u gostima kod Hrvaca odigrali 2:2. Imali su Biograjci vodstvo od 2:0, ali ga ipak nisu uspjeli sačuvati do kraja utakmice. Zagora u Biograd na Moru stiže nakon domaćeg poraza od GOŠK-a (1:2), a kolo prije su također na svom travnjaku svladali Neretvu. Primorac je do sada osvojio četiri boda i za očekivati je da na svom travnjaku nikome neće prepustiti ulogu favorita. S druge strane momčad iz Unešića u kojoj nastupa i zadarska nogometna legenda Dragan Župan, ima šest bodova i u Biograd na Moru zasigurno ne stiže s izvješenom bijelom zastavom. Preduvjeti za zanimljiv i kvalitetan nogomet time su ispunjeni.


(Ne)sreća
– Zaslužili smo više od jednog boda protiv Hrvaca u prošlome kolu – kazivao je jučer Krešimir Sunara, trener biogradskog Primorca.
– Vodili smo s dva pogotka prednosti u toj utakmici, a na kraju smo se morali zadovoljiti remijem. Da se razumijemo, bod u gostima uvijek je dobar, ali..takve stvari se dešavaju u nogometu. Ne želim tražiti nikakav alibi, ali nikako se ne uspijevao ekipirati na početku ove sezone i samim time nedostaje nam potrebni podražaj s klupe. Kada tome pridodamo i činjenicu da nas baš nije pratila niti sreća dolazimo do ovakvog ishoda. U svakom slučaju zaslužili smo više od boda, ali isto tako nakon lošeg starta imamo dva pozitivna rezultata zaredom, pobjedu i remi. I tu ne želimo stati.
Slijedi Zagora koja stiže u Biograd na Moru nakon poraza od dubrovačkog GOŠK-a i to u Unešiću.


Pobjednički kolosijek
– Zagora ima vrlo kvalitetnu momčad i zavrijeđuju poštovanje. Oni su u prošlome kolu izgubili kod kuće od Dubrovčana i u Biograd se dolaze »vaditi« za taj poraz. Međutim, mi igramo doma i tu nikome nećemo prepuštati bodove. Odlično smo odradili ovaj tjedan i nemam baš nikakvog razloga ne vjerovati u svoje igrače. Vraćaju nam se Marić i Bajić koji su vrlo važni igrači. Nažalost, ostali smo bez Jurišića koji je u Hrvacama dobio crveni karton. Još je uvijek upitan Nakićev nastup. Međutim, koga nema, bez njega se može i mora. Smatram da imamo dovoljno igrača koji će se »muški« suprotstaviti Zagori.
Za očekivati je da će Biograjci od prve minute pokušati nametnuti svoj ritam.
– Želimo se odmah vratiti na pobjednički kolosijek. U dobroj smo formi i vjerujem da ćemo protiv Zagore osvojiti tri boda. Moja momčad uvijek igra ofenzivno o čemu svjedoči i podatak da dajemo puno golova, ali puno smo ih i primili. Kada igraš otvoreno, onda tako nešto moraš očekivati. Napast ćemo Zagoru, ali disciplina u igri mora postojati – kazao je na kraju razgovora Krešimir Sunara.