Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Jazine pale u posljednjoj sekundi

17.10.2018. 11:55


 Drugo kolo Prve muške lige donijelo je prvu pobjedu Sonik- Puntamike koja je bez većih problema svladala splitski Universitas dok su Jazine-Arbanasi izgubile u posljednjim sekundama u Đakovu. Za momčad Šime Kraljevića gostovanje splitskih studenata je došlo u pravo vrijeme kako bi se njegova momčad napunila samopouzdanjem. A nakon 28 viška na kraju utakmice definitivno je taj cilj i ostvaren. Osim uvodnih 10 minuta Puntamičani su bili gospodari situacije na terenu te su tijekom drugog poluvremena svoju priliku dobili i mnogi mladi igrači u Kraljevićevom sastavu.
– Prava natjecateljska utakmica, Splićani su prikazali ono što smo i očekivali, brzi protok lopte, odlično trkački pripremljena momčad. U početku su nam stvarali probleme sve dok nismo počeli pratiti njihov ritam i onda smo sredili svoje redove. Tek kad smo pokazali čvrstinu u obrambenom dijelu tada se razvila naša tranzicijska igra i time smo stekli sigurnost, pogotovo u vanjskom šutu – izjavio je Šime Kraljević, trener Puntamičana.
Jazine-Arbanasi su iz Đakova mogli s punim plijenom u džepu, no ni prednost od pola koša (84:85) koju je donio Mirza Sarajlija pred posljednji napad domaćina pokazala se nedostatnom. U domaćim redovima ukazao se Neven Čupić koji je sa zvukom sirene ubacio otpadak iz skoka u napadu za veliko slavlje Slavonaca, a žutima nisu na kraju pomogle ni nadahnute partije Sarajlije (19 p, 4sk i 7 asista) te Emilija Banića koji je također ubacio 19 poena od čega je bilo 5 trica.
– Nakon lošega otvaranja utakmice u vodstva Đakova 16:1 nismo mogli ništa drugo niti očekivati. Moji igrači nisu u utakmicu ušli agresivno, a znali smo da su domaćini najopasnije iz vanjskoga šuta. Tijekom utakmice energetski smo se potrošili da bismo uhvatili priključak i uspjeli smo ući u neizvjesnu završnicu. Međutim, Đakovčani su bili borbeniji i srčaniji, nisam dugo vidio momčad koja gine za svaku loptu, za svaki šut i skok. Zabili su doista puno toga, a takve šuteve mogu zabiti sami igrači koji su 300 posto u utakmici, a oni su to večeras bili. Đakovčani su najugodnije iznenađenje i vjerujem da će svima biti neugodan i tvrd orah. Moram pohvaliti i publiku jer mi u Zadru igramo pred praznim tribinama, a da imamo ovakvu atmosferu, ne znam tko bi nas pobijedio. Đakovačka košarkaška priča i atmosfera je ono što je potrebno hrvatskoj košarci. Đakovčanima želim svu sreću u nastavku prvenstva i vjerujte navijat ću za njih jer su večeras pokazali da se košarka igra srcem – izjavio je Luka Bujas, trener Jazina. Zadrani su za boravka na hrvatskom istoku posjetili Vukovar gdje i poklonili se žrtvi koju je ovaj grad podnio u Domovinskom ratu.
Davor Lončarić, trener Đakova, također se pohvalno izrazio o utakmici.
– Mislim da je publika vidjela odličnu košarkašku predstavu za koju su svakako zaslužni i naši gosti. Hvala publici jer su nas nosili do druge pobjede.
SONIK-PUNTAMIKA 84
UNIVERSITAS 56
(16:21, 25:12, 24:15, 19:8)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 50. Suci: Karlo Mirčeta, Ante Bralić, Danijela Čanković.
SONIK-PUNTAMIKA: Jošić 3, Paleka 6, Palčić 8, Atelj 13, Bučaj 18, Mišić 2, Jurjević 7, Erslan 7, Perić 11, Bašić, Kovačević, Petani 9. Trener: Šime Kraljević.
UNIVERSITAS: Barac, Gizdavčić 13, Bartulović 2, Šantić, Tomić 2, Putnik 8, Fulgosi 6, Perkušić 3, Šarić 6, Runjić 16. Trener: Milan Karakaš.
ĐAKOVO 86
JAZINE-A. 85
(22:12, 21:30, 22:21, 21:22)
ĐAKOVO – Sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 150. Suci: Krešimir Katić, Josip Mikulić I Pavle Kukić.
ĐAKOVO: Vladović 16, Kelava, Miličević, Češkić 13, Hajduković 2, Car, Čupić 2, Mat. Karlović 25, Mikulić, Vukadin, Mar. Karlović 10, Hrkač 18.
JAZINE-ARBANASI: Sarajlija 19, Gulam 9, Peraica 7, Škara, Franov, Šoba, Petković, Kaštropil 10, Banić 19, Bungei 15, Španja 6. (A. D./hks)