Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TREĆA HNL JUG Zadrani i Biograjci poveli, pa se bodom zadovoljili

17.10.2019. 08:04


Obje momčadi iz Zadarske županije koje se natječu u Trećoj HNL jug u 8. kolu osvojile su po bod. Biograjci su na svom travnjaku Kazimir I Silvestar odigrali 1:1 s liderom prvenstva Junakom, dok je identičan rezultat bio i u Klisu gdje je Zadar gostovao kod Uskoka. Momčad iz Biograda na Moru provela je zgoditkom Luke Vodopije u 12. minuti susreta, ali su Sinjani izjednačili preko Lea Andrića u 75. Uz to Biograjci su od 60.minute igrali s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Domagoj Galešić. Zadržali su bod, ali ostaje mala žal jer su Biograjci većim dijelom susreta bili bolja momčad. S druge strane Zadrani su u Klisu također prvi došli u vodstvo golom Josipa Sušića u 36. minuti utakmice. Međutim, u 81. minuti izjednačio je kreča Marin Vučemilović Grgić i domaćinima donio vrijedan bod. S obzirom na mnoštvo prilika koje je stvorila momčad Marka Pinčića i činjenice da su od 57. minute nakon isključenja Ante Vukušića igrali s igračem više, dojam je da se protiv Uskoka mogao osvojiti i puni plijen. Nadajmo se da će i jednima i drugima to poći za nogom u sljedećem kolu.


Napeto u Ivanbegovini
Iako smo u prošlotjednoj najavi kola pretpostavila da će biti »napeto« na trećeligaškim travnjacima, nismo mogli ni pretpostaviti da će to biti u tolikoj mjeri kako je ispalo. Posebno se to odnosi na dvoboj u Ivanbegovini gdje je ondašnji Kamen ugostio Split. Utakmica je prekinuta u 74. minuti zbog ozljede dva igrača domaće momčadi s obzirom na to da je ista ta momčad prije toga zaradila tri crvena kartona. Bilo je u Ivanbegovini svega, od psovanja suca sa službenog razglasa do hvatanja suca za uho od strane igrača. Isključeni igrači Kamena su Jakov Karin, Ivan Ćelić i Petar Klenjak. Što se tiče ishoda Split je slavio rezultatom 1:3, a golove za Split zabijali su Alvarez, Samac i Kelez, dok je za domaćine poentirao Bilić. Tijekom tjedna igralište u Ivanbegovini je suspendirano, a vjerujemo da će biti još kazni za Kamen. I u Dubrovniku je bilo »napeto«, ali ne zbog nesportskih poteza, već zbog svega onoga lijepog što nogomet može ponuditi. Dubrovčani su slavili protiv Neretve pogotkom vratara Dalibora Kristića u drugoj minuti sudačke nadoknade. Prethodno je Baldo Cicijelj u 62 doveo domaćine u vodstvo, a u 73. izjednačio Pjero Lokin. Uvjerljiva je na svom travnjaku bila Sloga pobijedivši Vodice 4:0. Dvostruki strijelac bio je Toni Katić (11’ i 48’), a Miroslav Ninčević (78’) i naravno, Mario Marović (79’). Urania se osladila na uvijek vrućem travnjaku u Blatu na Korčuli pobijedivši Zmaja rezultatom 0:1. Strijelac pobjedonosnog zgoditka bio je Karlo Vidović u 49. minuti utakmice. Jadran LP je također bio uvjerljiv svladavši na svom travnjaku Neretvanac rezultatom 4:0. Za Pločane su pogađali Abel Kalfić (34’ i 42’), Duje Tadić (55’) i Anđelo Kordić (90’). I za kraj je ostao dvoboj Hrvaca i Zagore u kojem su slavili domaćini. Duje Banić je Hrvace doveo u vodstvo u 20. minuti, a točku na »i« svojim pogotkom stavio je Toni Ivanišević u 54..
Unatoč remiju u Biogradu na Moru, Junak je ostao vodeća momčad Lige sa 17 osvojenih bodova, ali su se konkurenti bodovno približili. Urania je prvi pratitelj sa 16 bodova, koliko ima i Sloga s nešto lošijom gol razlikom. Hrvace su na 4. mjestu imaju 15, a Split na 5. sakupio ih je 14. Zadar trenutačno drži 6. poziciju na ljestvici s 13 osvojenih bodova, a slijedi ga Kamen s 12. Po 11 bodova sakupili su Jadran LP i Primorac (B), a GOŠK na 10. mjestu ima bod manje. Zagora i Zmaj za sada su na svoj konto pospremili po 8 bodova, dok je Uskok zaradio 7 bodova. Neretva i Vodice za sada su osvojile po 5 bodova, a posljednji Neretvanac samo 4.


Po nove bodove
U sljedećem kolu Zadar će na svom travnjaku ugostiti »prorijeđenu« momčad Kamena, dok će Primorac u Metković na noge Neretvi. Na prvi pogled se čini da će oba kluba iz Zadarske županije imati lagan posao, ali često se dogodi upravo obrnuto. I to upravo zato što se slabiji suparnici olako shvate, a pobjede sigurno neće doći same od sebe. Zadar je definitivno favorit u dvoboju s momčadi iz Ivanbegovine koja ima veliki broj suspendiranih igrača zbog isključenja u prethodnoj utakmici. Momčad Marka Pinčića ih bez obzira na to mora shvatiti ozbiljno i ponoviti igru iz prethodnih susreta igranih na Stanovima. U tom slučaju vjerujemo da trobod neće izostati, a gledatelji bi mogli uživati u dvoboju bez velike neizvjesnosti. Ali, najprije treba skočiti, pa reći hop.
Biograjci su predvođeni novim trenerom Stankom Mršićem započeli pozitivnu seriju svladavši u gostima Vodice i remiziravši s liderom Junakom. Sada će u Metkoviću dati sve od sebe da tu seriju i nastave. Hoće li to biti bod ili sva tri ovisit će ponajviše o njima samima. S obzirom na formu Neretve i dosadašnje predstave, vjerujemo da bi se Biograjci mogli u kraljevski grad vratiti s tri osvojena boda.
Derbi kola igra se u Sinju gdje gostuje Sloga. Junak je lagani favorit, ali samo zbog domaćinstva. Definitivno u ovoj utakmici igraju sva tri znaka sportske prognoze i bit će interesantno vidjeti kakav će ishod biti. Bit će zanimljivo i u Hrvacama gdje istoimeni domaćin dočekuje Uraniju. Split također nema lagan zadatak jer na Park mladeži stižu Dubrovčani. Neretvanac će u Opuzenu ugostiti Uskok, Zagora dočekuje pločanski Jadran, a Vodice uzdrmanog Zmaja. Nogometno uzbuđenje na trećeligaškim travnjacima sigurno neće izostati.
 




Strijelci
11 golova: Mario Marović
6: Juan Manuel Varea
4: Ivan Raič, Abel Kalfić, Mario Marić, Karlo Vidović, Krešimir Kelez, Mario Pejković, Marin Vučemilović-Grgić, Petar Brkan, Antonio Štimac
3: Kristijan Jurić, Andro Vuleta, Antonio Pavlinović, Robert Jandrek, Vedran Smokrović, Duje Ribičić, Tino Šošić, Mate Čorić, Leo Andrić, Toni Rendić, Domagoj Marušić, Jefferson David Barreiro Quinones, Valentin Adrian Alvarez Cief
2: Adel Ajkunić, Dean Borovčanin, Filip Brekalo, Nemanja Šešlija, Andrej Ivan Tabula, Ivan Mastelić, Antonio Smrdelj, Luka Begić, Renato Nović, Nikola Marić, Željko Sablić, Duje Tadić, Dragan Župan, Toni Katić, Dragan Brečić, Duje Banić, Stefan Lazarevski, Jure Jerbić, Luka Vodopija, Baldo Cicijelj, Branimir Kujundžić, Pjero Lokin, Pjero Škarić, Duje Bilić, Josip Anić, Ante Mihaljević, Luka Ivanović, Krešimir Luetić, Antonio Samac, Toni Ivanišević, Roko Nakić