Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Maksimir idemo rasterećeni

Autor: Matej Lordanić

16.11.2008. 23:00
U Maksimir idemo rasterećeni

Foto: Vedran SITNICA



– Najvažnije je da smo osvojili tri boda, a sve ostalo brzo će se zaboraviti. Po mom mišljenju bila je to jedna borbena utakmica u kojoj nije nedostajalo kvalitetnih poteza s obje strane. Zahvaljujem Šibenčanima na fer i korektnoj borbi. Okrećemo se sljedećim utakmicama, a naklapanja o rezultatu koja su se mogla čuti uoči utakmice uopće ne želim komentirati, rekao je Marin Ljubičić nakon pobjede Zadra nad Šibenikom.
– Bitno je da smo pobijedili Šibenik. Nismo igrali ništa posebno, ali najvažnije je da smo inkasirali tri boda i da hvatamo priključak s Interom, Cibalijom i ostalim klubovima s dna ljestvice. Nije se moglo uživati u nekoj ljepoti i kvaliteti, imperativ osvajanja bodova u tome nas je sputao. Imali smo tri, četiri zicera u prvom poluvremenu, ali ih nismo iskoristili. Hvala Bogu da je Tomasov pogodio u drugom, što nam je bilo dovoljno za osvajanje ova tri vrijedna boda, kaže Ferdo Milin.
– Susjedski derbi je uvijek čvrsta i tvrda utakmica. Često je znalo biti neriješeno i često je ovisilo o raspoloženosti pojedinca i ponekoj individualnoj akciji. Danas smo mi imali više sreće i dali smo taj pogodak koji nam je bio dovoljan za pobjedu. Tri boda su nam bila bitna da se dignemo s dna i da možemo konkurirati ostalima na tablici. Župan je svojim ulaskom donio svježinu i razbudio nas. Prvo poluvrijeme je bilo teško i znali smo da će njegov ulazak donijeti svježinu. Kvalitetan je pojedinac, ali mi imamo još kvalitetnih igrača koji mogu riješiti utakmicu. Sada idemo u Maksimir rasterećeni. Tamo ćemo dati sve od sebe da nešto napravimo. Treba se dignuti s posljednjeg mjesta. Ova momčad to može – rekao je  Marin Tomasov, ne želeći spekulirati o mogućem odlasku na zimu:
– To ne znam, to ćemo vidjeti. Ima još tri utakmice, a onda ćemo staviti sve na stol i odlučiti.
– Bila je to teška i zahtjevna utakmica. Ipak imamo respekta jedni prema drugima. Bodovi su nam bili potrebni kako bismo se primaknuli onima za kojima zaostajemo. To smo učinili, iako nam neki rezultati ne idu na ruku. Sada smo bliži većoj grupi ekipa koje imaju nekoliko bodova više od nas. Ova pobjeda nam je vrlo značajna. Imali smo puno šansi u prvom poluvremenu, ali realizacija je naša boljka već duže vrijeme. Nemam što drugo reći nego se nadati da će napadači što prije proraditi, ističe Naum Batkoski.
Igrač Šibenika Ivan Bulat smatra da su pali zbog – zakona velikih brojeva.
– Utakmica je bila važna za obje momčadi. Mi smo u Zadar došli nakon sedam utakmica bez poraza i po zakonu velikih brojeva smo morali pasti. Na našu nesreću to se dogodilo protiv Zadra. Oni su ušli čvrsto i odlučno, jer su im tri boda bila vrlo važna. Bila je fer i korektna utakmica u kojoj je Zadar zasluženo slavio. Iskoristili su svoje šanse, a mi nismo. Ne preostaje mi ništa drugo nego čestitati im na zasluženoj pobjedi.
– Došli smo u Zadar bez četiri-pet igrača i poraz se nakon sedam utakmica morao dogoditi. Nadam se da ćemo od sljedećeg kola ući u pozitivan ritam što bi nam odgovaralo prije zimske stanke. Danas smo igrali malo zatvorenije, s jednom špicom i pet veznih igrača. Nedostajao nam je Ermin Zec koji je brz i sve je bilo na Rodiću. Da je igrao Zec, bila bi to sasvim drugačija utakmica. On bi išao u prostor i mi bismo imali više izgleda za pobjedu, rekao je Damir Milanović.