Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prijave izlagača do 5. prosinca

16.11.2011. 23:00
Prijave izlagača do 5. prosinca


Zainteresirani su se i ove godine počeli javljati, a u posljednja dva dana prijavilo se 16 izlagača. Očekujemo da će i ove godine interes biti velik, kazao je Ikić, podsjetivši da je na prošlogodišnjem sajmu sudjelovalo rekordnih 89 izlagača


Ovogodišnja, šesta po redu izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira pod nazivom “Naši mali gušti” održat će se 16. i 17. prosinca u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Zadar.
Riječ je, naime, o manifestaciji koja proizvođačima, odnosno tvrtkama, obrtnicima, obiteljskim gospodarstvima i kreativnim pojedincima omogućuje da prezentiraju svoje proizvode, posebice one karakteristične za zadarsko podneblje. Kao i inače, otvoren je poziv za sudjelovanje i svim zainteresiranim proizvođačima hrane, pića i suvenira iz drugih hrvatskih županija, a sve prijave se primaju do 5. prosinca na adresu HGK-Županijske komore Zadar.
Kako je kazao Denis Ikić, tajnik Komore, iako im je namjera bila promijeniti izložbeni prostor, manifestacija se i ove godine održava u Arsenalu.
– Prostor Arsenala je jako dobar, ali, nažalost, nije svima dostupan, rekao bih da nije u ‘žiži’ pješačke zone. Zato nam je želja ovaj sajam organizirati negdje gdje cirkulira više ljudi, primjerice na nekom od gradskih trgova, kazao je Ikić, napomenuvši da će se potruditi da iduće godine izložba bude organizirana na novouređenoj Poljani Šime Budinića, na prostoru ispred crkve sv. Šime.
Teško je, kako je kazao Ikić, zbog ograničenih sredstava organizirati sajam kakav bi htjeli, iako će i ove godine za sve izlagače sajam biti besplatan.
– Dosadašnje manifestacije pokazale su da ispunjavaju svoju svrhu, jer izlagače su prepoznali i posjetitelji i struka, pozicionirali su se na tržištu. Zainteresirani su se i ove godine počeli javljati, a u posljednja dva dana prijavilo se 16 izlagača. Očekujemo da će i ove godine interes biti velik, kazao je Ikić, podsjetivši da je na prošlogodišnjem sajmu sudjelovalo rekordnih 89 izlagača, od čega su njih 53 bila iz drugih županija.