Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Za ukrašavanje grada ponovno 300 tisuća kuna

16.11.2011. 23:00
Za ukrašavanje grada ponovno 300 tisuća kuna


Jučer je počelo božićno ukrašavanje grada, a u gradskom je proračunu i za ovogodišnji božićni ugođaj u gradu planirano jednako novca kao i prošle godine.
– U gradskom je proračunu i ove godine za ukrašavanje grada planirano 300 tisuća kuna, a s obzirom da se isplata vrši tek po isporuci fakture izvođača, iznos utrošen za ukrašavanje grada može biti i manji. Natječaj za dodjelu koncesije za ukrašavanje grada proveden je ovo ljeto, a na temelju njega koncesiju za ukrašavanje na iduće četiri godine ponovno je dobila tvrtka Marex-Elektrostroj d.o.o. koja se jedina i javila na natječaj, kazala je Ivana Dadić, stručna suradnica za protokol i informiranje u Gradu Zadru.
Kako je kazao Neven Stojaković, vlasnik Obrta za promidžbu i organizaciju “Plan B”, koja je zadužena za osmišljavanje novih rješenja te za organizaciju postojećih, kao i svake godine, i ovaj put će nabaviti barem 25 posto novih ukrasa i u ukrašavanje će uključiti još barem toliko novih lokacija.
– Svake godine uvodimo 20 do 25 posto novih ukrasa i lokacija koje onda ne mijenjamo iduće dvije godine, pa je tako ove godine za izmjene na red došlo nekoliko lokacija i to cijele Jazine, odnosno dio od dvorane Jazine do trajektnog pristaništa, dio pored zgrade Ljepotica, dio ulice između zgrade Ljepotica i Jazine te jedan uži dio Kalelarge, dok će se ostatak ukrasa rotirati, tako da će stari ukrasi biti na drugim lokacijama, što će pridonijeti drugačijem ugođaju, kazao je Stojaković, napomenuvši kako su i ove godine za ukrašavanje od Grada dobili jednak iznos, a koji će se, nakon što mu se oduzme PDV, podijeliti na skladištenje ukrasa, njihovo popravljanje, spajanje, uklanjanje te na jelku i transport jelke, a tek ostatak usmjerava se na nabavku novih ukrasa.
Ukrašavanje grada izvan Poluotoka već je počelo, a tek nekoliko dana prije 6. prosinca, do kada svi ukrasi moraju biti spremni, ukrasi će se i upaliti. Ukrasi na Poluotoku postavit će se tek nakon Dana grada Zadra.
– Teško je u ovim vremenima, kada ne raspolažemo znatnim sredstvima kvalitetno zadovoljiti potrebe i očekivanja građana, kao i naša nastojanja. Puno je teže kada moramo u okviru onog što imamo, što smo već iskoristili, učiniti da izgleda drugačije, pružiti svemu dašak neke novine, doprinijeti da izgleda oplemenjeno. Jer, nikako ne smijemo dopustiti da se primijeti skromnost, kazao je Stojaković.