Nulti FIJOK - Filipjanski dječji festival, okupio oko 300 sudionika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Veliki uspjeh Projekta K.IN.O. - Centar za kulturu, INovaciju i Obrazovanje
Vrhunski spektakl u vidu dječjeg festivala kojega smo organizirali u suradnji s roditeljima, djecom, učiteljima, profesorima, tetama iz vrtića. Dvorana krcata gledatelja, djeca uživaju na radionicama, na licima samo osmijeh. Hvala svima koji su sudjelovali i učinili ovaj dan prekrasnim, kazao je Ivan Matić, voditelj projekta
Velimir BRKIĆ

Ako se dan po jutru poznaje, kako kaže narodna poslovica, onda je pred FIJOK-om - Filipjanskim dječjim festivalu sjajna budućnost koja će s velikom pozornošću širom otvoriti vrata, kako za Lijepu Našu, moglo bi se reći, i za Europu pa i svijet, naročito putem Zadarskog lista, BnM radija i društvenih mreža.

Nulti FIJOK, koji je održan u sklopu projekta KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje, okupio je oko 300 sudionika, vrtićku djecu i tete-odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Cvit, učenike, učiteljice i učitelje OŠ Sv. Filip i Jakov, djelatnike Parka prirode Vransko jezero, udruge, vrijedne i radišne volontere, roditelje te bake i djedove.

- Projekt KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje ima proračun od 2.099,720 kuna, a sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762 kune, odnosno 85 posto bespovratnih sredstava. Bespovratna sredstva državnog proračuna su 314.958 kuna ili 15 posto. Nositelj projekta je Udruga U pokretu uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga Centar nezavisne kulture Zadar, rekao je Ivan Matić, voditelj.

Kino dvorana poput dnevnog boravka

- Već više od godinu dana sam voditelj projekta KINO - Centar za kulturu, inovaciju i obrazovanje, prošli smo popriličan broj aktivnosti, radionica, obnovili cijelo kino i kupili svu potrebnu opremu, ali što se mene tiče danas je bio vrhunski spektakl u vidu dječjeg festivala kojega smo organizirali u suradnji s roditeljima, djecom, učiteljima, profesorima, tetama iz vrtića. Dvorana krcata gledatelja, djeca uživaju na radionicama, na licima samo osmijeh. Hvala svima koji su sudjelovali i učinili ovaj dan prekrasnim, s ponosom je istaknuo Ivan Matić.


"Projekt KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje ima proračun od 2.099,720 kuna, a sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762 kune, odnosno 85 posto bespovratnih sredstava. Bespovratna sredstva državnog proračuna su 314.958 kuna ili 15 posto"

Ivan MATIĆU sklopu FIJOK-a radionice za vrtićku djecu održane su u Dječjem vrtiću, a za učenike Osnovne škole Sv. Filip i Jakov u Tinelu, u moderno obnovljenoj kino dvorani Pogona kulture, jednoj od najljepših u Dalmaciji i šire.

- Ova sredina ima izuzetni potencijal kojeg treba aktivirati i pokrenuti. U konačnici da djeca budu zadovoljna sa sobom, da budu zajedno, a ne samo virtualno. Svaki sudionik je bitan jer su u zajedništvu u grupama iskazali socijalne vještine i talente, da imaju inicijativu i da je njihova inicijativa itekako bitna. Da festival nije za nekog već za njih. Naravno, sve to na zabavan i inspirativan način, kazala je Lucija Mikas, predsjednica Udruge za kulturu i umjetnost U pokretu, kojoj se, kaže, ostvario san da velebni Pogon kulture bude kao dnevni boravak za sve općinske žitelje, naročito za djecu, ali i za odrasle i one u trećoj životnoj dobi.

Večera, showu, ples, zabava, disco

U 45-minutnom FIJOK - programu izvedena je lutkarska predstava, svirao je školski bend, a s više plesnih točaka nastupile su plesne skupine Avatar i In Flux. Nastup je imao i SKUD Kreativac.

- Voditelj programa je Ante Dujić. Za tehniku je uz Dujića bio zadužen i Aron Mikas, a za rasvjetu Leon Baričić i Roko Vodopija, nabrojio je Ivan Matić.

Nakon izuzetno posjećenih radionica održane su probe za nastup, a potom su djeca sudjelovala u zanimljivoj, maštovitoj i neizvjesnoj igri Potraga za blagom. A nakon 45 -minutne predstave i Večere za grad uslijedio je disco program s elektronskim glazbenim brojevima koje su izradila djeca, polaznici DJ-ing radionice.

Voditelji i asistenti radionica, volonteri

Radionicu za izrade hotela za kukce je vodila Iva Rogić, DJ-ing Ante Dujić, Večeru za grad Ljiljana Kadija Pulić, Street art Maja Balašćak, lutkarsku Damir Marinić, plesnu Natali Radelić, gimnastičarsku Marija Baričić, glazbenu Anonija Baus, foto-video reporteri Srđan Babić. Asistirali su Dario Rogić, Aron Mikas, Cvita Poljak, Gabi Vodopija, Jelena Šoch, Lucija Mikas, Denis Vrkić, Roko Vodopija, Sylva Krizova i Martina Vidas. Jelena Šoch je bila i koordinatorica volonterki Marte Maričić, Tonke Sorić, Ane Bezinović, Zore Mikas, Ane Vodopija, te Magdalene, Lare, Dore, Marije, Paule, Luce i drugih.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno