Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Idući božićni susret u Mocirama

Autor: Jelena Miloš

16.12.2008. 23:00
Idući božićni susret u Mocirama

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Svaki naš posjet školi i djeci uvelike nas veseli budući da ustanovu uvijek napustimo s dodatnim bogatstvom. Isto tako se nadam da ćemo se dogodine sresti u većem i ljepšem prostoru u Mocirama, istaknuo je gradonačelnik Kolega
Uoči skorašnjeg obilježavanja Božića i božićnih blagdana predstavnici gradske uprave jučer su posjetili i darovali sedamdeset učenika Osnovne škole Voštarnica koju pohađaju djeca s teškoćama u razvoju, kao i djecu u Dječjem vrtiću “Latica”.
Djecu su posjetili gradonačelnik Grada Zadra Živko Kolega, pročelnica Ureda za kulturu Grada Zadra Branka Radman, član gradskog Poglavarstva za školstvo, mladež i socijalnu skrb Jozo Dragić i pomoćnik pročelnika Ureda Grada Boris Artić koji su s pozornošću pratili prigodni program i uživali u svemu što su djeca uvježbavala više mjeseci.
Košare s voćem, didaktičke igračke, likovni pribor, ali i dar za svako dijete samo su neki od prigodnih darova koji su posebno razveselili one najmlađe i na njihovim licima ispisali osmijeh i zadovoljstvo. Odrasli su bili počašćeni uvježbanim programom upotpunjenim recitacijama, plesom i igrokazima.
Predstavnike gradske uprave pozdravila je i ravnateljica OŠ Voštarnica Irena Dukić, istaknuvši i osamnaest godina uspješnu i njegovanu tradiciju između Grada i škole u kontinuitetu.
– Naši su se učenici više od dva mjeseca pripremali i uvježbavali program za uvaženu publiku što ih posebno veseli, budući da je to za njih jedan mali spektakl, komentirala je ravnateljica Dukić, naglašavajući da su djeca nastojala što bolje prezentirati sve što su mukotrpno vježbala nekoliko mjeseci ne bi li ostavila što bolji dojam.
Između ostaloga, Dukić naglašava da djecu ipak najviše veseli kada se pojave u nekom mediju, budući da im se roditelji i prijatelji nakon toga dive, što kod njih razvija osjećaj samopoštovanja.
Gradonačelnik Kolega pozdravio je djecu i zahvalio im na daru, lijepo okićenom boru koji već neko vrijeme krasi zgradu Grada.
– Svaki naš posjet školi i djeci uvelike nas veseli budući da ustanovu uvijek napustimo s dodatnim bogatstvom. Isto tako se nadam da ćemo se dogodine sresti u većem i ljepšem prostoru u Mocirama, istaknuo je gradonačelnik Kolega.
Nakon pozdravnog govora djeca su izvela predstavu s tematikom o našem gradu pa je svako dijete predstavljalo reprezentativnu građevinu Zadra, među kojima su bili crkva Sv. Frane, Sv. Stošije, Donat…, upotpunjenu pjesmom i plesom. Na koncu djeca su izvela i lutkarsku predstavu “Crvenkapica”, nakon koje je uslijedilo darivanje djece.
Gradski predstavnici jučer su posjetili i darovali djecu u Dječjem vrtiću “Latica”, kojima su također pripremili prigodne darove, što je uvelike razveselilo osamdesetak djece predškolske dobi.