Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sjekirom na nevjenčanu suprugu

Autor: Suzana Bandić

16.12.2008. 23:00
Sjekirom na nevjenčanu suprugu


Incident se dogodio 24.kolovoza prošle godine, a njegova nevjenčana supruga Gorana Lukić bila je srećom, tek lakše ozlijeđena. Na jučerašnjem suđenju opovrgnula je da ju je napao suprug i rekla kako je sama pala i ozlijedila se
Zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda jučer je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje Elvisu Mirkovu (39) iz Bibinja.
Njega se, naime, tereti da je 24. kolovoza prošle godine, sjekirom ozlijedio svoju nevjenčanu suprugu Goranu Lukić (37) u njihovu stanu u ulici Vjekoslava Klaića, a fizičkom je napadu, prema svjedočenju susjeda, prethodio verbalni obračun. Zbog zadobivenih težih tjelesnih ozljeda, odnosno posjekotina u predjelu glave i lijeve lopatice, Gorana Lukić je pomoć zatražila u Hitnoj medicinskoj pomoći. Primila ju je dr. Perić kojoj je Lukićeva povjerila kako joj je ozljede nanio nevjenčani suprug Elvis Mirkov. Liječnica ju je uputila na odjel Kirurgije u zadarskoj Općoj bolnici, a potom o slučaju izvjestila zadarsku policiju. Samo pola sata kasnije na odjel Kirurgije stigao je i Mirkov nakon čega je uhićen i priveden istražnom sucu.
Međutim, Gorana Lukić je kasnije, na glavnoj raspravi održanoj u ožujku, povukla svoj prvotni iskaz te kazala kako Elvis Mirkov nije odgovoran za njezine ozljede, pojašnjavajući kako se ozlijedila sama, a pri tom je iskazu ostala i na jučerašnjoj raspravi.
Lukić: “Elvis nije kriv”
– Ne znam čemu sve ovo. Ako sam rekla da Elvis nije kriv, onda nije. Sama sam se ozlijedila. Tu večer sam bila sama kod kuće. Ležala sam na kauču jer sam se jako loše osjećala. Popila sam nekoliko Subotex tableta i dvije, tri pive. To me još više ošamutilo. U jednom trenutku mi se učinilo da mi netko zvoni na vrata pa sam krenula otvoriti. Međutim, zalelujala sam i pala, a pri padu sam udarila glavom od stolić. Na vratima nije bilo nikoga pa sam ponovno legla na kauč. Osjetila sam nešto ljepljivo i vidjela krv pa sam odlučila poći na Hitnu – rekla je sucu Ivici Marinoviću u svom svjedočenju Gorana Lukić, dodajući kako je na samom izlazu iz stana srela svog sina. Sinu je, tvrdi ona, ukratko objasnila što joj se dogodilo, odbila njegovu ponudu da ide s njom, te mu, budući nije imala mobitel, rekla da nazove Elvisa i obavijesti ga o svemu.
Prema njezinim tvrdnjama, Elvisa je toga dana posljednji put vidjela između 18 i 19 sati, a on je otišao u Bibinje.
Mirkov je pak, u svom iskazu rekao kako su on i Gorana često znali zajedno pušiti u dvorištu, te kako se kritične večeri nisu vidjeli već da je on otišao još u jutarnjim satima. Mirkov je tvrdio kako je taj dan Gorana trebala otići pred komisiju radi produljenja bolovanja te da ju je on obavijestio da ju ne može voziti jer mora obaviti tehnički pregled vozila. Lukićeva je izjavila kako nema saznanja o tome te da ju je toga dana odvezao brat.
Čeka ih suđenje za pokušaj ubojstva
Na jučerašnjoj je raspravi trebao svjedočiti i Goranin sin, Dragutin Lipovac, no on se nije pojavio. Lukićeva je njegov nedolazak opravdala skorim odlaskom na kadeturu te je rekla kako ga ne želi uvlačiti u ovaj slučaj ponajviše zbog drugog postupka koji se protiv nje vodi na Županijskom sudu.
Naime, kao što je javnosti poznato Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Gorane Lukić i Elvisa Mirkova prošloga mjeseca zbog pokušaja ubojstva 29-godišnje Ane Treščec.
Zbog sumnje da su pucali u Treščecovu, nakon samo tri dana Gorana Lukić i Elvis Mirkov bili su uhićeni i privedeni istražnom sucu. Lukićeva je tada pred istražnim sucem iznijela obranu. Preuzela je krivnju na sebe rekavši kako je ona pucala zbog neriješenih muško-ženskih odnosa između nje i Ane Treščec , ali da je pištolj u Anu opalio slučajno.
No, priče koje su se neposredno nakon ovog događaja pojavile u Bibinjama i Zadru, govorile su da je Ana ustrijeljena kako bi se njezinom nevjenčanom suprugu Tomislavu Petkoviću Srići, “poslala poruka upozorenja” pred sam početak suđenja na kojem se on, zajedno s još četvoricom, tereti za udruživanje radi preprodaje pet kilograma heroina i pet kilograma mješavine paracetamola i kofeina.
Nastavak suđenja zakazan je za 5.veljače sljedeće godine.