Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Petnaest godina Odjela za geografiju

Autor:

16.12.2009. 23:00
Petnaest godina Odjela za geografiju

Foto: Adam VIDAS



U Svečanoj dvorani Novog kampusa Sveučilišta u Zadru jučer je održana prva promocija prvostupnika geografije. Svjedodžbe i dopunske isprave o studiju primili su Duško Marušić, Petra Mišković, Nikolina Šimunić, Dolores Barić, Marina Beram, Deni Bjelobradić, Marko Blaslov, Jelena Buljat, Dina Čović, Ivan Gambiroža, Marina Gojsalić, Marina Grubiša, Marko Ivanković, Marija Podrug, Martina Regeteš, Davor Relja, Ivana Vilušić, Ivana Aračić, Paulina Baričević, Darjan Bijelić, Ana Božić, Josip Bračić, Karmela Bušljeta, Mate Dedić, Sanela Đuran, Stipe Martinović, Valentina Martinović, Filipa Milin, Antonija Narančić, Ivan Relja, Jurica Režan, Petra Stupin i Nikolina Šušić.
Novim, prvim prvostupnicima geografije, obratio se pročelnik Odjela za geografiju, dr. sc. Josip Faričić.
– Vjerujem da dijelim osjećaj djelatnika Odjela za geografiju kako je ovo jedan od najsvečanijih događaja, kazao je Faričić i podsjetio na obilježavanje 15 godina Odjela, kojeg je osnovao i jedno vrijeme vodio dr. sc. Damir Magaš. Faričić je iznio informacije po kojima je smjer geografija na drugom mjestu po atraktivnosti pri upisu na Sveučilište u Zadar.
– Vjerujem da je to jedan znak prepoznatljivosti, ne samo na Sveučilištu, već i u cijeloj domovini, čemu ste i vi doprinijeli. Nastojte zadržati kvalitetu, pa čak je i poboljšati, poručio je Faričić prvostupnicima, uz nadu da će se uskoro vidjeti na dodjeli diploma po završetku diplomskog studija.