Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U obnovljenom dvorištu Dječjeg vrtića »Smješko« postavljeno je novo dječje igralište vrijedno 160.000 kuna

18.12.2019. 19:00


Općina Vir u potpunosti je financirala projekt adaptacije dječjeg igrališta vrijedan 160.000 kuna, a Dječji vrtić Smješko tijekom prosinca sproveo ga je u djelo. Od jučer je virskim mališanima na raspolaganju obnovljeno, potpuno novo igralište s devet različitih sprava za igru i vježbanje.
– Sada naša djeca imaju bolje i ugodnije uvjete dnevnog boravka. Više će boraviti na svježem zraku, kao što im je ujedno povećana sigurnost boravka na otvorenome. Ova nam je adaptacija igrališta donijela i veću funkcionalnost objekta te bolje uvjete rada za djelatnike, a posebno zbog mogućnosti izvođenja različitih sadržaja i aktivnosti – kaže ravnateljica Smješka Ivana Bašić. Što to znači, najljepše se vidjelo čim je skupina predškolaca izašla na igralište, dok su ih s prozora ostalih vrtićkih skupina čeznutljivo pratili pogledi njihovih mlađih prijatelja. Tobogan, klackalice, figure za njihanje, vrtuljak, edukativne sprave za zbrajanje i oduzimanje ili slaganje simbola – neke su od novih sprava, a poslužit će za igru, odnosno prije svega kao pomoć za razvijanje grafomotorike, pažnje i koncentracije, koordinacije pokreta, ravnoteže te simboličke igre.
– Na igralištu se nalazi i sprava koja je prilagođena djeci s teškoćama u razvoju, a postavili smo i podlogu od riječnih oblutaka s vanjskim stolovima i stolicama – ističe ravnateljica Bašić sve vrijednosti projekta kojega je izvela tvrtka Usluga iz Pakraca.