Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Toni Celent državni prvak

Autor: Andrija Prović

17.01.2010. 23:00
Toni Celent državni prvak


Na Prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu održanom u nedjelju u Puli Toni Celent, član Biciklističkog kluba Zadar, osvojio je prvo mjesto u kategoriji U-15. Uz Celenta boje zadarskog kluba u istoj su kategoriji branili Dominik Petani, Marin Jakovčev i Karlo Jurić, dok je Ivan Gobin nastupio vozeći utrku veterana A (30 – 40 god.).
Borbenošću i maksimalnim zalaganjem Dominik Petani je unatoč problemima s probušenom gumom do kraja uspio doći do brončane medalje, a njegovi kolege Jakovčev i Jurić zauzeli su sedmo i osmo mjesto u konkurenciji 26 vozača iz 7 hrvatskih klubova.
Za još jednu broncu pobrinuo se Ivan Gobin kojemu je ovo bio premijerni nastup u dresu BK Zadar. Dojučerašnji triatlonac, a od nedavno paralelno i biciklist, pokazao je tako da se vrlo dobro snalazi u još jednom zahtjevnom sportu.
Nakon utrke u ciklokrosu, koja je ujedno i bila uvod u biciklističku 2010. godinu, vozače Zadra ove sezone očekuju nastupi na još 25 utrka širom Hrvatske.
– Zadovoljan sam rezultatima, premda smo, moram biti iskren, očekivali zlato i srebro u kategoriji U15. Ipak, tehnički problemi su učinili svoje, tako da je i ovo važan uspjeh. Kao najugodnije iznenađenje naveo bih Ivana Gobina. On je u svojoj prvoj utrci postigao hvalevrijedan rezultat – kazao je Neven Pavić, tajnik BK Zadar.


 CIKLOKROS


Ciklokros je kombinacija cestovnih i off road biciklističkih utrka. Uz vožnju po uglavnom zemljanom terenu, natjecatelji moraju savladati i prepreke na stazi tako da određeni dio utrke nose ili guraju svoj bicikl. Vozi se cestovnim biciklima.