Peronja: Izvođač ispoštovao dogovor i nastavio radove

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Problemi u poslovanju njemačke tvrtke usporili radove
Djelatnici Odvodnje poslani su na sve lokacije kako bi utvrdili je li izvođač radova ispoštovao dogovor i s radovima ponovno počeo, kazao je Peronja dodajući kako se s radovima počelo na više lokacija diljem grada, no da se s obzirom na njihovo dugo mirovanje odmah po početku radova neće moći primijetiti nagli pomaci
Marin GOSPIĆ
Raskrižje na Bokanjcu

Nakon što je iz Gradske uprave stiglo priopćenje kako radovi na izgradnji vodno - komunalne infrastrukture za cjelinu Zadar, koji se izvode u sklopu projekta Aglomeracije Zadar - Petrčane, značajno odudaraju od usvojenog dinamičkog plana izvođenja radova, razgovarali smo s Grgom Peronjom, direktorom Odvodnje, koji nam je pobliže objasnio sitaciju.

Neadekvatna dinamika

Prošlog je tjedna na adrese gradskih službi stigla i službena potvrda o problemima u poslovanju izvođača radova njemačke tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch - und Tiefbau GmbH & Co. Peronja nam je kazao kako je problem makro naravi te kako se tiče samog funkcioniranja tvrtke i njezine mogućnosti izvođenja ugovorenih projekata općenito, a ne samog projekta Aglomeracije Zadar - Petrčane ili neke od lokacija i gradilišta diljem grada.
- Izvođač se našao u poslovnim problemima i signalizirao nama, kao naručiteljima projekta kako će imati problema u realizaciji istog, s čim su upoznati svi relevantni sudionici i Gradska uprava, kazao je Peronja i dodao kako je iza njih već i sastanak s predstavnicima izvođača radova, koje su upozorili na neadekvatnu dinamiku izvođenja radova.
Iz tih razloga Grad Zadar se aktivno uključio u rješavanje aktualne nezadovoljavajuće situacije koja može generirati čitav niz problema, ne samo vezanih uz izvođenje radova i financijske posljedice nego i dodatne poteškoće u svakodnevnom životu građana u dijelovima Zadra u kojima su radovi započeli.
- Mi smo u vremenu tijekom blagdana izostanak radova na projektu pripisali mogućem godišnjem odmoru radnika, no kada i nakon proslave blagdana nije uočen napredak u radovima, odmah smo kontaktirali izvoditelja radova i zahtijevali objašnjenje, istaknuo je Peronja.

Djelatnici Odvodnje jučer na terenu

Budući da su gradilišta dugo vremena stajala prazna, a ulice su istovremeno bile neprohodne, zbog čega su građani bili onemogućeni u svakodnevnoj prometnoj komunikaciji, zatražene su informacije i očitovanje predstavnika izvođača radova te je dogovoren žuran sastanak i s Hrvatskim vodama, kao partnerom na projektu.
- Iako nismo gluhi na probleme koji se mogu dogoditi u poslovanju, cilj nam je na svaki način zaštititi naša ugovorna prava kao i prava svih građana čija su domaćinstva u trenutnoj situaciji taoci aktualnog poslovanja izvođača radova. Djelatnici Odvodnje poslani na sve lokacije, kako bi utvrdili je li izvođač radova ispoštovao dogovor i s radovima ponovno počeo, rezimirao je Peronja dodajući kako su radovi jučer počeli na više lokacija diljem grada, no da se, s obzirom na njihovo dugo mirovanje, odmah po početku radova neće moći primijetiti veliki pomaci.
- Najvažnije je da se ponovno počelo s radom. Građani su nas nakon blagdana također kontaktirali i pitali za nastavak radova te im mi zahvaljujemo na brizi i dobronamjernim pitanjima. Izvođač radova ispoštovao je naš zahtjev i ponovno počeo s radom, što je nama i najvažnije, zaključio je Peronja.
Podsjećamo kako se projekt Aglomeracije Zadar - Petrčane financira namjenskim sredstvima EU, te sredstvima iz proračuna RH, Hrvatskih voda i krajnjih korisnika. Tijek izvođenja radova na izgradnji vodno - komunalne infrastrukture na cjelini Bokanjac (izvođač Strabag) i Sinjoretovu (izvođač Vodoinstalacija) odvijaju se u skladu s utvrđenim terminskim planom, a očekuje se i ugovaranje zadnje cjeline koja obuhvaća područje Petrčana i Kožina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno