Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Za čišćenje snijega Grad će Frantu platiti preko milijun kuna

17.02.2012. 23:00
Za čišćenje snijega Grad će Frantu platiti preko milijun kuna


Iako je Grad Zadar na toj poziciji u gradskom proračunu predvidio od 500 do 700 tisuća kuna procjenjuje se da će ovogodišnji račun iznositi preko milijun kuna


Poduzeće Franto koje je ovih dana čistilo grad od snijega i leda još Gradu Zadru nije ispostavilo račun za čišćenje javnih gradskih prostora. U Gradu Zadru doznajemo da je čišćenje snijega i posipanje zaleđenih javnih površina dio izlicitirane natječajne ponude koju je priložilo ovo zadarsko građevinsko poduzeće.
Iako je Grad Zadar na toj poziciji u gradskom proračunu predvidio od 500 do 700 tisuća kuna procjenjuje se da će ovogodišnji račun iznositi preko milijun kuna. Kako doznajemo u Gradu Zadru, dva nadzorna inženjera će pregledati građevinsku knjigu i troškovnik izvršenih radova, nakon čega će uslijediti isplata. Za razliku od prošle godine kad je također pao snijeg, ove godine izvršeno je čak deset puta više radova na čišćenju i posipanju nego lani. Međutim, bilo je dosta povika zašto Franto nije očistio baš sve javne gradske površine. Posebice se upiralo prstom na Morske orgulje.
U Gradu Zadru poručuju da je Franto čistio samo one površine koje su trebale biti u funkciji građana. Morske orgulje i slično nisu se tretirale solju da se ne bi nagrizle instalacije te su ostavljene da ih bolje vremenske prilike i porast temperature odlede. U protivnom račun za snijeg bio bi kudikamo viši i prilično bi opteretio ionako prilično ispražnjenu gradsku blagajnu.