Uredit će prostor i vratiti penjače

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Sele na adresu u Splitskoj ulici 1
Nakon opsežne potrage tijekom jeseni 2021., uspjeli smo pronaći donekle adekvatan prostor za preseljenje naše umjetne stijene koji se nalazi u susjednoj zgradi na adresi Splitska ulica 1. Prostor je kvadrature oko 100 metara četvornih i visine četiri metra što zadovoljava potrebe ugradnje male umjetne »boulder« stijene, kaže Hrvoje Grancarić iz Penjačkog društva Paklenica
Vedran SITNICA
Hrvoje Grancarić iz Penjačkog društva Paklenica ukazao na atraktivnost sporta i na neadekvatne uvjete

Zajedno s predstavnicima ŠC-a Višnjik, nakon opsežne potrage tijekom jeseni 2021., uspjeli smo pronaći donekle adekvatan prostor za preseljenje naše umjetne stijene koji se nalazi u susjednoj zgradi na adresi Splitska ulica 1. Prostor je kvadrature oko 100 metara četvornih i visine četiri metra što zadovoljava potrebe ugradnje male umjetne »boulder« stijene, kaže Hrvoje Grancarić iz Penjačkog društva Paklenica.

Naime, za Penjačko društvo Paklenica, godina je započela velikim izazovima. Od nedostatka prostora zbog čega su privremeno zatvoreni te spriječeni u obavljanju svojih aktivnosti do novih idejnih projekata i suradnji sa ŠC-om Višnjik.

Od Grancarića doznajemo kako oni kao zadarski penjači odnedavno djeluju organizirani pod okriljem novoosnovanog kluba - Sportsko-penjačkog kluba Paklenica kao svojevrsnog pravnog sljednika Sekcije sportskog penjanja Planinarskog društva Paklenica.

- Već sada je potvrđeno sudjelovanje sportskog penjanja na sljedećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. s dvije discipline te u Los Angelesu 2028. s čak tri discipline, istaknuo je Grancarić želeći ukazati na sve veću popularnost tog sporta, a zatim i dodao kako su u rujnu 2021. godine obaviješteni od strane ŠC-a Višnjik d.o.o. kao vlasnika prostora od 60 m2 da moraju hitno iseliti zbog širenja dječjeg vrtića.

- Ono što nas najviše boli je činjenica da dolazi do velikog odljeva djece u druge sportove i osipanja članstva koje smo mukotrpno godinama gradili, kaže Grancarić te dodaje kako su ipak uspjeli pronaći donekle adekvatan prostor za preseljenje umjetne stijene, no da je on u relativno lošem stanju te zahtijeva ozbiljne radove i ulaganja, a ovo se posebice odnosi na krovište koje prokišnjava te na sanitarni čvor koji nije u funkciji.
U suradnji sa Sportskom zajednicom grada Zadra (čiji je član SPK Paklenica) izvršena je nabava drvenih greda, ploča te ostalih građevinskih materijala potrebnih za izgradnju umjetne stijene.

Prema Grancarićevim riječima, u planu je također cjelovita sanacija krovišta od strane ŠC-a Višnjik kao vlasnika nekretnine, a u nekoj sljedećoj fazi nada se Grancarić i sanaciji sanitarnog čvora te bi ponovno otvaranje za dječje treninge i građanstvo moglo uslijediti u drugom kvartalu 2022. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno