Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jovanović 10 mjeseci na ratištu, dok Mamić barut nije ni omirisao

Autor: Ladislav Tomičić

17.03.2013. 23:00
Jovanović 10 mjeseci na ratištu, dok Mamić barut nije ni omirisao

Foto: PIXELL



Branitelji više cijene Srbe koji su branili Hrvatsku, nego Hrvate iz “Minhenske bojne”, istaknuo je ministar Pregrag Matić Fred. Ogradio se od izjava Udruge navijača Dinama sudionika Domovinskog rata, koja se izjavama priklonila primitivnom Mamićevom ispadu


“Branitelji uz Mamića: A gdje je DORH bio do sada?”. Tako je glasio naslov kojim su mediji izvijestili o priopćenju izvjesne Udruge navijača Dinama sudionika Domovinskog rata. Tim istupom osobe koje se deklariraju kao branitelji stale su iza primitivnih uvreda koje je notorni Zdravko Mamić uputio njihovom suborcu – Željku Jovanoviću. Kao zanimljivost uz reakciju branitelja (ili “branitelja”?), naime, nalazimo vrijednim napomenuti da je ministar Jovanović u Domovinskom ratu sudjelovao nešto više od deset mjeseci, i to u borbenom sektoru Hrvatske vojske, dok Zdravko Mamić, s druge strane, u ratu barut nije omirisao.
Za komentar činjenice da se javila udruga branitelja koja podupire Mamićeve nacionalističke uvrede upućene Jovanoviću pitali smo ministra branitelja Predraga Matića Freda.
– U braniteljskim krugovima u kojima se krećem, a vjerujem da tako razmišlja većina branitelja, oduvijek smo isticali da posebno poštujemo i cijenimo hrvatske građane srpske nacionalnosti, koji su u vrijeme Domovinskog rata stali u obranu Hrvatske. Svako razuman složit će se da su oni više pomogli obrani Hrvatske, nego pripadnici, kako ih u šali nazivamo, Minhenske bojne. Pojedinci to očito omalovažavaju. U Mamićevom slučaju neka zakon radi svoje. Govor mržnje treba sankcionirati i valja imati na umu da se tu ne radi o verbalnom deliktu. Govor mržnje sankcionira se svugdje u svijetu i dobro je da je tako, ustvrdio je ministar branitelja Matić.