Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Braća Frane i Luka Ninčević domaće uzdanice

18.03.2021. 08:17


Od 21. do 28. ožujka na zemljanim terenima u sklopu Falkensteiner Resorta Punta Skala odigrat će se profesionalni teniski turnir Zadar Open iz kategorije ATP Challenger 80. Nagradni fond je 52.080 američkih dolara, a turnir će organizirati Hrvatski teniski savezi i TK Borik.
– Nikad više profesionalnih teniskih turnira u prvom dijelu sezone u Hrvatskoj, što je idealna šansa za naše tenisačice i tenisače s obzirom na korona situaciju i poseban režim putovanja. Igrači unutar Hrvatske mogu ići s turnira na turnir. To je dio serije turnira nazvane Croatia Professional Tennis Tournaments, a jedan od njih je i prvi ATP Challenger turnir u Zadru – istaknuo je Vladimir Jovanoski, direktor Hrvatskog teniskog saveza.


Serdarušić i Ajduković
Turnir počinje kvalifikacijskim susretima u nedjelju 21. ožujka, glavni turnir kreće u ponedjeljak 22. ožujka. Finalni susret parova je na rasporedu u subotu 27. ožujka, a finale u pojedinačnoj konkurenciji je u nedjelju 28. ožujka. Turnir će se u prvim fazama prenositi putem live streama, dok će od četvrtine finala mečeve prenositi Sportska TV.
– Zadar je prvi puta dobio priliku organizirati ATP Challenger turnir i to me iznimno veseli. Zadar će predstavljati dva domaća igrača, Frane i Luka Ninčević koji će imati priliku pokazati svoju razinu. Posebno bih istaknuo najbolje rangiranog igrača na turniru, Mađara Attilu Balázsa koji je 99. na ATP ljestvici te Teimuraza Gabašvilija, Rusa koji je postigao brojne dobre rezultate. Oni su samo neki od tenisača koji nam jamče vrhunski tenis idućeg tjedna – najavio je Toni Dujmenović, direktor Zadar Opena.
Na turniru u Zadru nastupit će još neki mladi hrvatski tenisači koji će u Zadru imati stjecati važno profesionalno iskustvo.
– Pozivnice za glavni turnir dobili su Nino Serdarušić i Duje Ajduković, a o ostalim pozivnicama ćemo još odlučiti jer je upravo u tijeku ITF turnir u Rovinju gdje mladi igrači nastupaju pa ćemo vidjeti kako će se tamo razviti situacija. Kao izbornik Davis Cup reprezentacije jako sam zadovoljan da u prvome dijelu teniske sezone imamo veliki broj turnira u Hrvatskoj. Tu moram pohvaliti rad Hrvatskog teniskog saveza i organizatore turnira koji su u ovim zahtjevnim vremenima uspjeli organizirati turnire – istaknuo je Vedran Martić, izbornik Davis Cup reprezentacije.


Novo normalno
Budući da se turnir održava pod strogim epidemiološkim mjerama svi sudionici i njihovi gosti bit će PCR testirani, Falkensteiner Resort Punta Skala odabran je kao domaćin upravo zato što omogućuje održavanje turnira na najvišoj razini i u navedenim uvjetima.
– Već tradicionalno organiziramo ili smo domaćini brojnim sportskim događajima od Davis Cupa, Adria Toura do Zadarhalf Triatlona. Pozicija Falkensteiner Resorta Punta Skala, blizina svih važnih prometnica i aerodroma, smještajni kapaciteti i, ono najvažnije, sportski kapaciteti omogućuju nam daljnje profiliranje u smjeru resorta za aktivni odmor kao i organiziranje sportskih događaja. Vjerujemo da će ovaj turnir biti nastavak uspješne i dugoročne suradnje s HTS-om – izjavila je Slađana Sudar, CMM Falkensteiner Resorta Punta Skala.
Zadar Open jedan je od više od deset turnira koji će se ovog proljeća održati u devet hrvatskih gradova te na velika vrata vratiti profesionalni tenis u Lijepu našu. Turniri su dio kontinuirane inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji našim mladim tenisačima pružiti prilika za profesionalni razvoj kroz turnire na domaćem terenu.