Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kreće i proljetni konvoj za Vukovar

17.04.2012. 22:00
Kreće i proljetni konvoj za Vukovar


Prekrasan je i taj odgojni vid ove akcije jer kad djeca daruju, to je za njih poseban osjećaj. Zbog ove akcije osjećam da je Zadar poseban. Kaže se da se majčina ljubav umnaža s brojem djece. Tako iz godine u godinu akcija i ljubav rastu, kazala je č. Melhiora
Krajem travnja održava se velika proljetna humanitarna akcija “Vukovaru za dar” u organizaciji Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar te u suorganizaciji Ross Media Consultinga (RMC) agencije i OŠ Šimuna Kožičića Benje, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije i Grada Zadra.
Prikupljanje određenih higijenskih i prehrambenih potrepština po školama u županiji trajat će od 23. do 26. travnja. Od 8 do 20 sati 26. travnja paketi će se donositi u sabirni centar OŠ Šimuna Kožičića Benje i otamo će sljedeće jutro krenuti šleperom za vukovarski Caritas. Dan nakon toga za konvojem kreće i pun autobus Zadrana.
To je prvi put da je proljetna inačica uspješne adventske akcije “Vukovaru za dar” poprimila veće razmjere, ali, zajedno s adventskim akcijama, ovo je već 12. put da Udruga katoličkih medicinskih sestara na čelu s časnom sestrom Melhiorom Biošić organizira konvoj za Vukovar.
Kako je jučer na konferenciji za novinare rekla Milena Ikić, županijska pročelnica za pravne i zajedničke poslove, ovim mi pomažemo Vukovaru, ali i Vukovar pomaže nama jer uči djecu Zadarske županije da brine za svog bližnjeg i za svoju domovinu.
– Upravni odjeli za društvene djelatnosti Grada Zadra i Zadarske županije su doprli do svih ravnatelja osnovnih i srednjih škola u županiji i svi učenici će sudjelovati u akciji. Sretni smo što su djeca dobila priliku pomoći jer ih to jako veseli i čini ponosnima, rekla je Ikić.
Č. Melhiora je istaknula da su danas djeca naučila samo primati, a da je u samom primanju sreća kratkog vijeka.
– Prekrasan je i taj odgojni vid ove akcije jer kad djeca daruju, to je za njih poseban osjećaj. Presretna sam zbog ove akcije jer osjećam da je Zadar poseban. Kaže se da se majčina ljubav umnaža s brojem djece. Tako i ova naša akcija nije izgubila početni zanos, nego iz godine u godinu akcija i ljubav rastu, kazala je č. Melhiora.
Igris Smrkinić, direktorica RMC agencije, rekla je da nije samo važnost akcije u sredstvima koja su velika pomoć za Vukovarce, nego i duhovna dimenzija i veliko prijateljstvo Zadrana i Vukovaraca.
– Sretna sam što se akcija ponavlja i to u istom obimu kao tijekom Adventa. A izlet u Vukovar, ljepota cijelog slavonskog kraja i radost ljudi koji nas tamo dočekuju, zaista je nešto posebno što želimo i dalje njegovati, rekla je Smrkinić, koja je ujedno i potpredsjednica Hrvatske udruge katoličkih medicinskih sestara i tehničara Zadar.
U ime prosvjetara, ali i kao jedna od onih koja je od samog početka u organizaciji ove akcije, Jasminka Bašić pozvala je sve da sudjeluju. A oni koji nemaju djecu u školi, mogu sami odnijeti potrepštine u njima najbližu školu. Na konferenciji su bili i Anita Gržan-Martinović, u ime Grada Zadra i Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje.
Organizatori su zahvalili svima koji sudjeluju – i onima koji su već nebrojeno puta pokazali veliko srce u ovoj akciji, kao što je tvrtka Sirovina koja uvijek ustupi šleper za pakete te Grad Zadar, Županija i OŠ Š. K. Benje, kao i onima koji se tek uključuju.