Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Brkić i Lazarevski poništili dva Božićeva pogotka

18.04.2021. 07:28


U 24. kolu Treće HNL jug Primorac (B) je na svom travnjaku Kazimir i Silvestar remizrao sa Zagorom odigravši 2:2. Biograjci su se unatoč velikoj želji za pobjedom na kraju morali zadovoljiti jednim bodom. Iako su preko Ivana Brkića domaćini došli u vodstvo u 11. minuti, momčad iz Unešića je do poluvremena u potpunosti preokrenula rezultat zgodicima dvostrukog strijelca Luke Božića (32’, 37’). Kada se već činilo da će Zagora iz kraljevskog grada odnijeti sva tri boda ukazao se Stefan Lazarevski i pogotkom u 86. minuti domaćinima osigurao jedan bod. S obzirom na kretanje rezultata u ovome dvoboju momčad Krešimira Sunare na kraju mora biti zadovoljna, ali ne u potpunosti jer na svom travnjaku remi domaćinima nikada nije donio veliku sreću.
Utakmicu bolje otvara Primorac koji je od prve minute krenuo silovito prema vratima Zagore. U 6. minuti priliku je imao Reza, dvije minute kasnije u strijelce se mogao upisati Vodopija. Međutim, u oba navrata nije bilo dovoljno koncentracije u završnici. U 11. minuti ona nije izostala. Nakon lijepe akcije Biograjaca na vrhu šesnaesterca loptu prihvaća Brkić i precizno pogađa mrežu gostiju – 1:0. Bez obzira na vodstvo domaćini nastavljaju s napadima pokušavajući »podebljati« svoju prednost. Nakon kontre u 20 minuti u prilici se najprije našao Okechukwu, pa nakon njega i Vodopija, ali niti jedan, niti drugi nisu bili dovoljno precizni. A kada promašiš dobre prilike, obično na drugoj strani uslijedi kazna. Igrala se 32. minuta kada je Krajina odlično prošao po lijevoj strani i u šesnaestercu pronašao Božića koji s desetak metara pogađa mrežu nemoćnog Stojanova – 1:1. Četiri minute kasnije novi šok za domaću momčad. Ponovno je egzekutor bio Božić kojeg domaći igrači očito nisu shvatili ozbiljno i pogađa za preokret i vodstvo Zagore – 1:2. Biograjci kreću po izjednačenje, ali osim pokušaja Lazarevskog iz slobodnog udarca kada je prebacio gostujuća vrta, do poluvremena novih prilika nije bilo.
U nastavak Biograjci opet bolje ulaze nego gosti. U 55. minuti domaćin ima veliku priliku za izjednačenje iz jedanaesterca. Međutim, Vodopija nije najbolje izveo udarac s kreča i Lukić bez većih problema spriječava poravnanje rezultata. Iako je Primorac sve pokušavao ne bi li zabio taj drugi pogodak, većim dijelom drugog poluvremena igralo se na sredini igrališta bez izrazitih prilika za zgoditak. A onda se u 86. minuti ipak dogodio trenutak koji je Biograjcima donio veliku radost. Nakon jedne akcije domaćina, odbijene lopte se dočepao Lazarevski koji zabija za 2:2. Pokušali su domaćini do kraja utakmice doći do pobjede, ali sve je ostalo na pokušajima.
PRIMORAC (B) 2 – ZAGORA 2
BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Bez gledatelja. Sudac: Mario Jadrijević (sinj). Pomoćnici: Ivan Kalinić Veliki Bročanac) i Ante Pavlinović: (Split). Strijelci: Strijelci: 1:0 Brkić (11’), 1:1 Božić (32’), 1:2 Božić (37’), 2:2 Lazarevski (86’). Žuti kartoni: Crveni:
PRIMORAC (B): Stojanov, Brkić, Ješe, Vodopija, Klopp, Lazarevski, Elio (od 72’ Flifla), Reza (od 67’ Birkić), Pranić (od 80’ Labus), Okechukwu, Jurišić (od 80’ Mondziaou). Trener: Krešimir Sunara
ZAGORA: Vukić, Abramović, Petranić, Rajčić, Rodić (od 57’ Sablić), Župan, Ćaleta, Bitunjac, Barada, Božić (od 77’ Lukić), Krajina. Trener: Siniša Petrović