U Vrsima se u budućnosti planira graditi boćarska dvorana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Predsjednik Ringo Božić govori o planovima za budućnost BK Vrsi
Boćarski klub Vrsi trenutačno broji sedamnaest aktivnih boćara koji se natječu u 1. Boćarskoj ligi zadarske županije, a uz Božića, ekipu vodi i Šime Nemarić, čija je obitelj prepoznata po bogatoj boćarskoj karijeri ispunjenoj brojnim nagradama i priznanjima
Toni PERINIĆ
Vrški boćarski klub osnovan je 2000. godine

Boće, buće, balote – različiti nazivi ali jedna igra koja korijene vuče iz antičke Grčke, dok je hrvatski naziv izveden od talijanske riječi boccia, što u prijevodu znači kugla. Hrvatski boćarski savez utemeljen je 1950. u Rijeci, a hrvatski boćari ubrajaju se u vrh svjetskog boćanja. Iako se igra tisućama godina, boćanje je u Vrsima popularizirano tek na početku novog milenija. Skupina lokalnih entuzijasta tražila je sport prigodan za nedjeljno poslijepodne, prilagođen svim uzrastima. Boćanje se ukazalo kao savršeno rješenje.
- Vrški boćarski klub osnovan je 2000. godine, a prvi predsjednik i voditelj ekipe bio je Ive Ćošić - Kulić, istinski zaljubljenik u taj sredozemni sport. Krenuli smo takoreći bez boća, a danas se uz angažman svih članova možemo pohvaliti jednim od najvećih i najopremljenijih klupskih prostorija u zadarskoj županiji, govori nam Ringo Božić, predsjednik BK Vrsi od 2010. godine, kluba koji je posljednjih nekoliko godina ostvario zavidne rezultate u Županijskoj boćarskoj ligi, dok mlade snage djeluju čak unutar Hrvatskog boćarskog saveza (HBS).

Obnovili prostorije, uredili prostor

Nažalost, uspjeh i trud amaterskih igrača prije nekoliko godina ostao je u sjeni zbog, kako kaže Božić, političkih igrica vladajućih.
- Bivša vlast u Vrsima htjela nas je deložirati iz naših vlastitih prostorija koje smo sagradili 2005. dobrotom sponzora i sumještana koji su čak pripomogli u gradnji i zahvaljujem im se na pomoći, navodi Božić, vidno potresen sjećanjima ali i ponosan na uspješnu suradnju sa sadašnjom vlasti nastavlja u pozitivnom tonu:
- S današnjom Općinskom upravom imamo samo pozitivna iskustva. Za naš klub je od 2017. godine krenula nova era, u kojoj smo uz iznimnu suradnju i podršku načelnika Luke Perinića uspjeli obnoviti klupske prostorije i urediti okolni prostor. Od tad smo i krenuli s uzlaznim radom i uspjehom naših igrača koji su iznimno cijenjeni u županiji i šire. Nedavno je uređen i asfaltiran parking, što pridonosi još boljoj vizuri cijelog kompleksa.
Boćarski klub Vrsi trenutačno broji sedamnaest aktivnih boćara koji se natječu u 1. Boćarskoj ligi zadarske županije, a uz Božića, ekipu vodi i Šime Nemarić, čija je obitelj prepoznata po bogatoj boćarskoj karijeri ispunjenoj brojnim nagradama i priznanjima. Predsjednik Ringo Božić predstavio je također, ambiciozni plan za budućnost koji će zasigurno pridonijeti kvaliteti i uspješnosti Boćarskog kluba.
- S ponosom najavljujem kako su u tijeku sastanci i razgovori o izgradnji nove boćarske dvorane koja će biti na ponos i diku svim mještanima Općine Vrsi ali i cijeloj Zadarskoj županiji. Vjerujem kako će se boćanje dodatno popularizirati i afirmirati među najmlađim mještanima.

Popularni turniri

Danas, 18. travnja u Vrsima se odigrava prvi susret nakon stanke zbog epidemioloških mjera, a publika nažalost i dalje ne može prisustvovati te uživati u vrlo živopisnim ogledima. Vrški boćari najavljuju kako i će ako epidemiološke mjere dopuste, na ljeto organizirati turnire za mještane i posjetitelje.
- Iskreno se nadam kako će se situacija s koronavirusom normalizirati do početka turističke sezone te kako ćemo našim mještanima i posjetiteljima omogućiti sudjelovanje u turnirima koji su proteklih godina postigli odličan uspjeh. Boćanje je naša strast i nadam se kako ćemo u budućnosti postići još bolje rezultate, na zadovoljstvo svih naših mještana, zaključuje Božić.

Toni PERINIĆ
Vrški glasnik

Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)