U 77. godini napustila nas draga kolegica Elza Radulić-Toman

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
TUŽNA VIJEST
Prvo uredništvo Zadarskog lista - Marijačić, Kucelin, Paleka, Radulić-Toman i Jusup

Radost uskrsnih blagdana jutros je prekinula tužna vijest - nakon duge borbe s teškom bolesti, u 77. godini, napustila nas je draga kolegica Elza Radulić-Toman, članica prvog uredništva Zadarskog lista, velika novinarka i još veća osoba. Radila je prvo na Radio Zadru, a iako je mirovinu dočekala kao djelatnica Večernjeg lista, od prvog dana izlaženja Zadarskog lista, njezin je doprinos bio nemjerljiv. Na poziv osnivača Nedjeljka Jusupa, 1993. godine, Elza se odazvala bez razmišljanja. Zajedno uz Jusupa, Zvonka Kucelina, Ivicu Marijačića i Bernarda Paleku bila je dio prvog uredništva koje je stvaralo Zadarski list.

- Uređivala je rubriku Život, a kasnije i vrlo popularnu rubriku Pozvani ste na kavu u kojoj je s poznatim Zadranima razgovarala na jedan prijateljski, gotovo intiman način te ih predstavila na način na koji ih nitko do tad nije predstavio. Zanimljivo, ni ona ni fotoreporter Zvonko Kucelin s kojim je to radila u paru, nikad nisu pili kavu, prisjeća se sa sjetom Nedjeljko Jusup, kojeg je vijest o Elzinom odlasku jako rastužila.

Radulić-Toman je pokrivala važne gradske teme, problematiku od interesa za život građana, uvijek profesionalno. A rado je izvještavala i sa svog rodnog Rivnja. Pisala je za Zadarski list čak i u mirovini, a kako kaže Jusup, nije ona novinarstvo samo radila, već ga je i živjela.
- Bila je aktivna i u Ogranku HND-a koji je jedno vrijeme funkcionirao te je zajedno s kolegicom i prijateljicom Davorkom Mezić organizirala novinarske večere. Kasnije im se pridružila i mlađa snaga, Vladimir Šetka i Marija Knežević. Osim profesionalnog pristupa radu, Elza je bila duša novinarske struke u Zadru. Okupljala je kolege, pomagala kome je zatrebalo, uvijek empatična, uvijek sa srcem za svoj Zadar i Rivanj, rekao je Jusup.

Za sobom je u tuzi ostavila sina i supruga. Cijeloj obitelji, prijateljima i kolegama ovim putem izažavamo duboku sućut.

- A iza naše drage kolegice ostaje pamtljiv trag i puno, puno više od sjećanja, istaknuo je Jusup.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.7 (3 glasova)