Biograđani, Ninjani, Obrovčani i Pažani izabrali vlast, Benkovčani u drugom krugu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U četiri grada Zadarske županije gradonačelnici već poznati
Od šest gradova u Zadarskoj županiji u Biogradu na Moru, Ninu, Obrovcu i Pagu izbrana je nova-stara gradska vlast, dok će birači iz Zadra i Benkovca u drugom krugu krajem svibnja na Dan državnosti odlučivati o gradonačelniku u sljedećih četiri godine. U Benkovcu je na izbore izašlo nikad više birača od Domovinskog rata, a od četiri načelnička kandidata u drugi krug su ušli aktualni gradonačelnik Tomislav Bulić (HDZ) i Frane Tokić (DP-MOST)
Velimir BRKIĆ
Ivan Knez, gradonačelnik Biograda

Završen je prvi krug lokalnih izbora, prebrojeni su glasački listići. Od šest gradova u Zadarskoj županiji u Biogradu na Moru, Ninu, Obrovcu i Pagu izbrana je nova-stara gradska vlast, dok će birači iz Zadra i Benkovca u drugom krugu krajem svibnja na Dan državnosti odlučivati o gradonačelniku u slijedećih četiri godine.

U Benkovcu je na izbore izašlo nikad više birača od Domovinskog rata, oko 4.700 birača ili oko 600 više nego na prošlim izborima. Od četiri načelnička kandidata u drugi krug je ušao aktualni gradonačelnik Tomislav Bulić (HDZ) koji je bio prekratak za 162 glasova da pobjedi protukandidata Franu Tokića (Domovinski pokret-MOST).
-Zahvaljujem se građanima Benkovca i gradskih naselja što su prepoznali rad predstavničkog tijela i izvršne vlasti i što su nam dali glas. Išao sam iskreno s rezultatima u proteklom mandatu, rekao je Tomislav Bulić.

Zadovoljni izbornim rezultatom

U Gradskom vijeću HDZ će imati 9 vijećnika, DP-MOST četiri, a po jednog vijećnika SDP i nezavisni Borna Nimac. Po prvi puta od Domovinskog rata u Vijeću nema pripadnika srpske nacionalne manjine, dosadašnji vijećnici Jovan Bojanić (DSS) i Djuka Katarina Vrcelj (SDSS) bili su prekratki u glasovima.

-Nakon prospavane noći i provedene analize, možemo potvrditi da smo zadovoljni izbornim rezultatom. U Gradskom vijeću imamo apsolutnu većinu, a bili smo i blizu za pobjedu gradonačelnika već u prvom krugu. Polako, smireno, nudeći svoj program idemo u drugi krug izbora, najavio je Tomislav Bulić.

U Obrovcu je dr. Ante Župan (HDZ) u još jednom gradonačelničkom mandatu, za više od 400 glasova pobijedio je protukandidata Marka Klanca (HSLS-MOST). U Gradskom vijeću HDZ će imati 6 vijećnika, koalicija HSLS-MOST četiri, SDSS dva i nezavisni Radovan Čiča.
-Jako smo zadovoljni izborima, ovo je veliki uspjeh jer ćemo imati i većinu u Gradskom vijeću. U idućem razdoblju potrebna nam je stabilnost, koja se može ostvariti jedino sigurnom političkom situacijom u Gradskom vijeću, istaknuo je dr. Ante Župan.

Dopunski izbori u Obrovcu

U Gornjem Karinu u nedjelju, 23. svibnja 2021., zbog utvrđenog viška jednog glasačkog lista najvjerojatnije će se ponoviti izbori za gradonačelnika Obrovca. A kako shodno Ustavnom zakonu o nacionalnim manjima u Vijeću treba biti četiri manjinska vijećnika, a izabrana su tek tri, za 90 dana održat će se dopunski izbori za još jednog vijećnika srpske nacionalne manjine.
-Nakon dopunskih izbora Gradsko vijeće umjesto 13 brojit će 14 vijećnika, reći će dr. Župan.

U Ninu gradonačelnik Emil Ćurko (HDZ) nije imao protukandidata, a u Gradskom vijeću će sjediti 10 vijećnika HDZ-a i tri vijećnika MODES-a najdugovječnijeg ninskog vijećnika Veljka Šalova.

U Biogradu na Moru je gradonačelnik Ivan Knez (HDZ-SU-Reformisti) za 651 glas pobijedio nezavisnog Antu Fuzula. U Gradskom vijeću će biti 8 vijećnika HDZ-ove koalicije, tri vijećnika nezavisnog Ante Fuzula te po jedan vijećnik nezavisnog Lea Zorice i SDP-a.

Građani su ti koji odlučuju

- Najvažnije je da su građani rekli svoje. Osim što su dali potporu nama, birači su dali potporu i našem programu. I dalje ćemo predano raditi na boljitku našeg kraljevskog grada u srcu Jadrana, poručio je Ivan Knez.

Voljom birača gradonačelnik Paga je Ante Fabijanić (HDZ- MODES -Reformisti), u novom četverogodišnjem gradonačelničkom mandatu, dok će u Gradskom vijeću imati apsolutnu većinu za donošenja odluka važnih za ovaj grad soli, čipke i sira.
-Velika im hvala što su podržali mene kao gradonačelnika i našu listu za Gradsko vijeće. Predano ću služiti Gradu Pagu u iduće četiri godine, bez političkih kompromisa i trgovanja. Jedino možemo razgovarati ako je interes grada na prvom mjestu, zaključio je Ante Fabijanić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno