Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Manifestacije privukle turiste

17.06.2011. 22:00
Manifestacije  privukle turiste


Znatno povećanje u ovom predsezonskom razdoblju nije neočekivano s obzirom na brojna događanja koja su bila u gradu proteklih nekoliko mjeseci, kazao je Ivo Eškinja, direktor Turističke zajednice grada


Turistički rezultati za prvih  pet mjeseci ove godine u  Biogradu na Moru više su  nego zadovoljavajući. Ukupan broj od 27.250 gostiju  koji su ostvarili 108.792  noćenja, govori sam za sebe.  Dodatni optimizam je i u  tome što ta brojka predstavlja i povećanje ukupnog  broja posjetitelja za 14 posto  i ostvarenih noćenja za 17  posto. Porast noćenja zabilježen je u svim vrstama  smještaja od hotela, kampova, privatnog smještaja, nautike.
– Znatno povećanje u  ovom predsezonskom razdoblju nije neočekivano s obzirom na brojna događanja  koja su bila u gradu proteklih  nekoliko mjeseci, kazao je  Ivo Eškinja, direktor Turističke zajednice grada.  Počevši od regata koje su  uslijedile odmah nakon Nove  godine te maškaranih  svečanosti kao i nastavljenog  trenda organiziranja raznih  simpozija i seminara u gradu,  ali također i nekoliko najvećih manifestacija koje su  bile presudne za tako dobro  predsezonsko razdoblje.
To je u prvom redu glazbena manifestacija Porin koja se u Biogradu održala već  treću godinu koja je okupila  veliki broj glazbenika i posjetitelja. Potom je uslijedilo  još jedno veliko i važno događanje koje je odredilo dobar start ovogodišnje sezone,  a to su Harley days, manifestacija koja je nadišla i  regionalne okvire te  potvrdila grad i okolicu  kao iznimno zanimljivu  destinaciju i za  održavanje ovakvih  susreta.
Rezultati za lipanj  također ohrabruju jer  je već početkom mjeseca grad bio domaćin  Najdužeg stola na kojem je sudjelovalo preko 400 izlagača iz zemlje i svijeta, a tom  prigodom grad je ugostio između 15.000 i  20.000 posjetitelja. U  isto vrijeme u Biogradu  je održan i Sajam poljoprivredne mehanizacije te su te dvije  manifestacije već do  sada osigurale i znatan  broj noćenja za mjesec lipanj.
– I buking za nadolazeće  ljetno razdoblje iznimno je  dobar te, ako je suditi po tim  pokazateljima sve ide više  nego dobro, kazao je Eškinja. Ovih dana u tijeku je  utvrđivanje programa  održavanja kulturnih i zabavnih priredbi koje se nastoje  objediniti na razini grada te  se usuglašavaju i utvrđuju  termini pojedinih priredbi.
– Kao i ranijih godina objedinjuje se program pod nazivom Biogradsko ljeto, a u  njemu moraju biti zastupljena kulturno zabavna i sportska događanja, kazališne i  kinopredstave, koncerti klasične glazbe klape i folklor te  niz drugih događanja pogodnih za održavanje na otvorenom prostoru, zaključio  je Eškinja.