Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Čiliću Queen’s, Nalbandian diskvalificiran!

17.06.2012. 22:00
Čiliću Queen’s, Nalbandian diskvalificiran!


David Nalbandian promašio forhendom, izgubio servis i nogom udario u reklamni pano ispred linijskog suca, raskrvarivši mu potkoljenicu


Marin Čilić pobjednik je ATP-a u londonskom Queen’s Clubu, ali do sedmoga naslova u karijeri (14 finala) Međugorac je došao na bizaran način – diskvalifikacijom  Davida Nalbandiana!? Argentinac je vodio 7:6 (3), 3:4, nakon što je promašio forhendom kod 15:40 i izgubio servis. U bijesu zamahnuo je desnom nogom i udario drveni  reklamni pano ispred linijskog suca. Pano se raspao, a dijelovi su raskrvavili potkoljenicu  Andrewa McDougalla! Za glavnoga suca Fergusa Murphyja nije bilo dileme, supervizor Toma Barnesa samo je potvdio istu odluku. Nalbandian je diskvalificiran, što je izazvalo zvižduke rasprodanog gledališta, u kojem su neki ulaznicu platili – 103 funte.
– Ovo sigurno nije način na koji sam želio pobijediti – priznaje Marin Čilić. – Ima tu gorčine, bio je to zanimljiv susret, potpuno otvoren. No, neke stvari se ne mogu promijeniti. Jako mi je žao gledatelja, bilo je dobrih izmjena i teško je kada se ovako meč završi. Za mene je ovo bio vrlo  dobar tjedan, igrao samo dobar tenis. U Wimbledon idem u dobroj formi – impresije su Marina Čilića.
Poslije Nalbandianova trenutka ludila linijski sudac je bolno uzviknuo i uhvatio se za potkoljenicu. Argentinac je odmah shvatio kakav će biti epilog budući da igrači za vrijeme meča ne smiju udariti službenu osobu, suparnika,  gledatelja ili bilo koju drugu osobu na turniru. Linijski sudac je poslije liječničke intervencije s posjekotinom odšepao s terena do medicinskog centra…
– Žao mi je što je turnir završio na ovaj način. Ponekad smo previše frustrirani na terenu i teško se kontrolirati. Napravio sam pogrešku i moram za to platiti. Svi griješimo. Mislim da se nije trebalo završiti na ovaj način, pogotovo jer se radilo o finalu. Moram reći da je Pravilnik ATP-a debela knjiga i da ATP svašta radi igračima bez posljedica –  kaže 30-godišnji David Nalbandian, finalist Wimbledona prije deset godina i bivši broj tri, koji se jučer ispričao gledateljima. No, napao je ATP, nezadovoljan što se kroz tjedan igralo po skliskoj travi.
Argentinca će skupo koštati ovaj potez, ostao je bez bodova i nagrade u 23. finale u karijeri (44.945 eura), a čeka ga i kazna ATP-a. Čiliću je pripalo 78.935 za prvi naslov poslije listopada prošle godine, ali i prvi za Hrvatsku na travi poslije Gorana Ivaniševića i Wimbledona 2001. godine.


Semafor




Rezultati finala, ATP u Halleu: Haas – Federer (2) 7:6 (5), 6:4, WTA u Bad Gasteinu: Cornet (7) – Wickmayer (2) 7:5, 7:6 (1), parovi: Craybas/Görges (4) – Grönefeld/Martić 6:7 (4), 6:4, 11:9.