Za šest »plavih« tvrtki inovacijski vaučeri od 10 tisuća eura

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
U Županijskoj komori Zadar potpisani ugovori u sklopu projekta 4helix+
Na natječaj se prijavilo 14 tvrtki iz područja turizma i ribarstva, a nagrađeno ih je šest. Sve nagrađene tvtke surađuju s hrvatskih tvrtkama, osim Zara agent d.o.o koja surađuje s firmom iz Španjolske, kaže Ivan Jadreško, voditelj 4helix+ projektnog tima HGK - ŽK Zadar
Vedran SITNICA
Ugovore s dobitnicima inovacijskih vaučera potisao Denis Ikić, direktor ŽK Zada

Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Zadar svečano potpisan ugovor s dobitnicima inovacijskih vaučera u sklopu EU projekta 4helix+ ŽK Zadar. Riječ je o tripartitnom ugovoru sa šestero dobitnika inovacijskih vaučera s područja Zadarske županije i njihovim pružateljima znanja.

Naime, šest plavih MMSP-a je, putem natječaja za dostavu inovacijskih projekata u sklopu EU projekta 4helix+, u kojem je HGK – ŽK Zadar partner, osvojilo inovacijski vaučer u iznosu od 10.000 eura.
- Na natječaj se prijavilo 14 tvrtki iz područja turizma i ribarstva, a nagrađeno ih je šest. Sve nagrađene tvtke surađuju s hrvatskih tvrtkama, osim Zara agent d.o.o koja surađuje s firmom iz Španjolske, kaže Ivan Jadreško, voditelj 4helix+ projektnog tima HGK - ŽK Zadar, te navodi kako se u sklopu navedenog projekta dodjeljuje 48 vaučera u osam pilot-regija ovog projekta, od čega šest vaučera u Zadarskoj županiji.
Navedimo još su plave tvrtke odabrale pružatelje znanja iz 4helix+ transnacionalne baze pružatelja znanja koja je pokrenuta u sklopu projekta kao web-platforma, te će služiti međunarodnom umrežavanju plavih tvrtki sa stručnjacima iz kulturne i kreativne industrije i nakon završetka projekta.
Dobitnici inovacijskih vaučera su Foka d.o.o., Magic Croatia d.o.o., Zara agent d.o.o., Ribarski obrt Milivoj Blaslov, Lanđin, obrt za morski ribolov, trgovinu i turizam te Shuttle Tours d.o.o.
Ugovor s dobitnicima inovacijskih vaučera jučer je u Županijskoj gospodarskoj komori potisao Denis Ikić, direktor ŽK Zadar, s jedne strane, te pružatelji znanja s druge.
Inače, projekt 4helix+ započeo je 1. veljače 2018. godine, a završava 31. srpnja 2020. godine. Ukupni je proračun projekta 2.193.983,75 eura. Projekt se sufinancira iz fondova ERDF i IPA II programa INTERREG Mediterranean.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno