Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lovro Jurišić iz Županije prešao u europski ured

18.06.2021. 07:48


Početkom tjedna se Lovro Jurišić oprostio od svoje funkcije pročelnika za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove i od kolega iz Zadarske županije, a na njegovo mjesto je za vršiteljicu dužnosti imenovana dosadašnja pomoćnica Marta Hordov.
Jurišić je u Županiji bio zaposlen 15 godina, a sad je, upravo na početku novog saziva skupštine prešao na mjesto voditelja projekata u sklopu Zajedničkog tajništva programa INTERREG prekogranične suradnje Hrvatska – Italija koji vodi regija Veneto. Budući da nije moguće da djelatnici ureda budu zaposlenici regije Veneto, kako nam je pojasnio Jurišić, zapošljava ih Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Ispostava je u Zadru, a uz Jurišića, tu su još zaposleni Hrvoje Grancarić, Diana Gracin Petrović i Renata Marušić koja je u ovaj ured prešla iz Regionalne razvojne agencije Zadarske županije.
Ova ispostava u Zadru djeluje od 2017. godine, a ured se, kako kaže Jurišić, nalazi u zgradi u kojoj su županijski Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet i Županijska lučka uprava, u prostoru čiji najam financira Zadarska županija. Jurišić je internim premještajem, to jest sporazumom između državnih tijela prešao iz Zadarske županje.
– Ispraksirao sam se na EU fondovima u prvih 11 godina staža u Županiji pa sam vjerojatno i zbog toga i zaslužio mjesto pročelnika. Dio poslova pročelnika vezanih za turizam i gospodarstvo sam radio najbolje što sam mogao pa mi se fokus s EU fondova jednostavno morao malo pomaknuti. To mi je ipak uvijek nedostajalo i radujem se što ću ponovno biti potpuno posvećen projektima EU fondova te postaviti sebi nove izazove na području koje najbolje poznajem, rekao je Jurišić, javnosti još i poznat kao kvizoman koji je nedavno na Milijunašu osvojio 125 tisuća kuna.
Zadarska ispostava Zajedničkog tajništva INTERREG program Hrvatska – Italija sudjeluje u izradi natječaja, programiranju novog financijskog razdoblja, ocjenjuje projekte, prati njihovu provedbu, itd.
Neki od tih projekata su Hercultour, Prizefish, Firespill, Stream, itd..