Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Očekujem iskupljenje protiv Jadrana

Autor: Drago Bajković

17.07.2008. 22:00
Očekujem iskupljenje protiv Jadrana

Foto: Vedran SITNICA



Očekujem puno bolju izvedbu svojih igrača kako bi se iskupili za lošu igru u Raštanima. Prije svega moramo puno bolje odigrati taktički i trkački. O tome kako će tko odigrati u Kaštelima ovisit će i tko će istrčati na teren protiv Hajduka, kazao je Zebić
U oglednom susretu s Raštanima Zadar je odigrao mršavih 2:2. Činjenica je to koja svakako nije razveselila Zadrova stratega Dalibora Zebića. Nakon neloših partija u Sloveniji, Zadrani u svojoj županiji nisu briljirali, naprotiv, odigrali su ispod očekivanja. Dan nakon utakmice u Raštanima Zebić se prilično oštro osvrnuo na predstavu svoje momčadi.
– Čim uđemo u autobus i krenemo prema nekom odredištu u našoj županiji kao da nestane žara za nogometom. Bili smo neprepoznatljivi, a takvu bezvoljnost i neprofesionalnost sigurno neću dozvoliti u svojoj momčadi – kazao je jučer Zebić.
– Nikoga ne bih izdvajao, iako je bilo pojedinaca koji su na terenu davali sve od sebe. Međutim, generalno smo odigrali ispod razine, s puno neozbiljnosti. Kada se tako uđe u utakmicu onda se pojavi i nervoza, jer kada bi i htio napraviti nešto više, ništa ti ne polazi za nogom. U svakom slučaju moje igrače očekuje ozbiljan razgovor.
Što se tiče sastava tu Zebić nema previše prostora za manevar.
– Još je ostalo desetak dana do utakmice s Hajdukom. Što se tiče sastava već se otprilike zna tko će istrčati kontra “bilih”, iako su uvijek moguće korekcije s jednim ili dva igrača. Na klupi su većinom golobradi mladići koji kada uđu u igru djeluju prilično impresionirano i morat ćemo poraditi na tome kako bi izbrisali taj negativni aspekt.
Velika Zebićeva briga je pitanje – ostaje li ili odlazi Terkeš.
– Možda je još i teže Terkešu koji ne zna odlazi li ili ostaje. Naravno da ga to opterećuje pa je vidljivo kako nije u svakom treningu. Nadam se da će se i ta saga što prije riješiti kako bi i on znao na čemu je, a također i ja kao trener. U svakom slučaju Terkešovim odlaskom bili bismo jako hendikepirani i morali bismo svakako dovesti jednog kvalitetnog napadača.
U subotu će Zadrani imati zadnju provjeru prije početka prvenstva.
– Idemo u Kaštel Sućurac gdje ćemo s Jadranom odigrati oglednu utakmicu. Očekujem puno bolju izvedbu svojih igrača kako bismo se iskupili za lošu igru u Raštanima. Prije svega moramo puno bolje odigrati taktički i trkački. O tome kako će tko odigrati u Kaštelima ovisit će i tko će istrčati na teren protiv Hajduka.
U prvom kolu Zadar će ipak igrati kao gost na Poljudu.
– Mislim da je zamjena domaćinstva bolja opcija od toga da kao domaćini Hajduk dočekamo na Šubićevcu. Splitske “bile” sam gledao protiv Napolija i djeluju solidno. S obzirom na ozljede nekih igrača, protiv nas će najvjerojatnije nastupiti sa sastavom koji je sličan onome iz prošlog prvenstva. U svakom slučaju smatram da se Hajduku možemo suprotstaviti, ali samo ako budemo imali pravi pristup – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Zebić.


Zadar u prvom kolu gostuje na Poljudu
Uz suglasnost klubova i Upravnog odbora Udruge Prve  HNL, odobrena je zamjena domaćinstva utakmice 1. kola  između Zadra i Hajduka. Tako će se prvo igrati u Splitu uz  domaćinstvo Hajduka, a u 12. kolu domaćin će biti Zadar.  Zadar je u fazi rekonstrukcije svog stadiona, zbog čega je za  svoje domaće utakmice licencirao Stadion Šubićevac u  Šibeniku, ali rukovodstvo NK Zadar očekuje da će od Odjela  za licenciranje dobiti dozvolu za igranje na Stadionu Stanovi  nakon što se postave reflektori i, nakon rušenja zapadne  tribine, stadion pripremi za prihvat gledatelja na ostalim  tribinama.