Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Marčinković i Cibona, dogovor ili samo priča?

17.07.2011. 22:00
Marčinković i Cibona, dogovor ili samo priča?


Odlazi li Pavle Marčinković u Cibonu, kako su proteklih dana javili mnogi hrvatski mediji, ili ostaje u Zadru, jučer službeno nije bilo poznato. Eurobasket.com piše o ugovoru s “vukovima” do 2014. godine, no ni od strane zagrebačkog kluba ni od strane igrača potvrde tog dogovora nije bilo. Jedino što se sa sigurnošću zna je da je zadarskom košarkašu istekao ugovor s matičnim klubom, koji je izrazio želju da ga zadrži i ponudio mu novi ugovor.
– Nije ni odbio ni pristao, tako da s naše strane smatramo da priča nije okončana. Obavili smo neke razgovore, ali niti nam je rekao da hoće, niti da neće. Situacija je aktivna i trenutno ne možemo reći baš ništa konkretno – kazao je jučer Nebojša Belić, vršitelj dužnosti direktora KK Zadar.
Imate li informaciju da je potpisao za Cibonu?
– Nemamo. Za sada su to samo priče.
Jedna takva priča kaže da je za Ivana Batura zainteresiran Zagreb? Je li iz Trnskoga bilo službenih upita o mladom reprezentativcu?
– Ne i ne obaziremo se na to. Dok je u domeni priča, pustimo to.
Novi ugovori ponuđeni su i Ivi Ivanovu i Marku Ramljaku. Jesu li se oni izjasnili?
– Obavili smo neke razgovore s njima. Ništa još nije finalizirano, ali očekujemo da ćemo se dogovoriti.
Je li potpisan ugovor s novim trenerom Alešom Pipanom?
– Formalno još nije, ali svi elementi su dogovoreni i ništa ne bi trebalo biti sporno.
Ima li što novoga po pitanju pojačanja?
– Imamo neke vizije, ali što će biti, to ćemo tek vidjeti. Trenutano je situacija kompletno nedefinirana. Očekuje nas još dosta posla dok to sve ne privedemo kraju.
Ipak, Belić ističe da nema razloga za zabrinutost.
– Bez obzira na takvu situaciju, nema panike. Mi ćemo normalno dalje raditi i funkcionirati. Nitko klub neće ucjenjivati i to je ključ svega.


U-20: Hrvatska u borbi za ostanak


Hrvatska U-20 reprezentacija nije se uspjela plasirati u drugi krug Europskog prvenstva u Bilbau. Nakon katastrofalnog poraza od Francuske 33:49, te tijesne pobjede nad Latvijom 60:58, izabranici Ivana Velića doživjeli su novi debakl. Rezultatom 70:56 (14:16, 18:16, 20:14, 18:10) porazila ih je Švedska, te tako ostavila na posljednjem mjestu skupine B, bez plasmana u drugi krug. Tako će se od danas do petka boriti s Austrijom, Srbijom i Litvom za očuvanje statusa u A diviziji. Odigrat će po dvije utakmice protiv svakoga, a da bi izbjegli ispadanje u diviziju B, moraju zauzeti prvo ili drugo mjesto.
Srbija (1-2) je bila posljednja u skupini A sa Rusijom, Crnom Gorom i Slovenijom, Austrija (0-3) u skupini C sa Španjolskom, Grčkom i Turskom, a Litva (1-2) u skupini D sa Italijom, Njemačkom i Ukrajinom. U tri utakmice prvoga kruga, preko 20 poena ubacila su samo četiri hrvatska igrača, Ante Čutura 23, Ivan Mikulić 22, te Boris Barać i Ivan Batur po 21. Mikulić je za 23 minute bio na prosjecima od 7,3 poena (55% za dva, 33% za tri, 44% sl.bacanja), 4 skoka i 1,7 asistencija, a Batur je za 33 minute bilježio 7 poena (32% za dva, 0% za tri, 50% sl.bacanja), 5,3 skoka, 1,3 asistencija i 3 izgubljene lopte.