Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Reja u Hajduku za 400 tisuća eura po sezoni

Autor: Toni Bilić

17.08.2009. 22:00
Reja u Hajduku za 400 tisuća eura po sezoni

Foto: Filip BRALA



Zadovoljan sam, preuzimanje Hajduka za mene će biti novo iskustvo – poručuje Edoardo Reja, novi trener Splićana
Talijanski stručnjak Edoardo Reja, koji je do ožujka ove godine bio trener Napolija, novi je trener Hajduka. Reja je jučer potpisao dvogodišnji ugovor sa splitskim klubom, prema slovu kojega bi godišnje trebao zaraditi 400 tisuća eura po sezoni. U ugovor s talijanskim stručnjakom ugrađena je i klauzula o premijama prema kojoj bi za naslov prvaka Reja još mogao zaraditi dodatnih 300 tisuća eura. Talijanski trener novi je angažman dočekao upravo u Hrvatskoj, budući da je godišnji odmor provodio na svom brodu u jednoj od uvalica poluotoka Murtera.
– Zadovoljan sam, preuzimanje Hajduka za mene će biti novo iskustvo. Bio sam u Splitu prošlog ljeta kada sam vodio Napoli i tada smo od Splićana poraženi 1:0. Imam nekih informacija o momčadi, ali o tome ću više moći reći narednih dana. No, ono što mogu reći je da ću učiniti sve da Hajduk ostvari što bolji rezultat – bili su prvi dojmovi Edoarda Reje, koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Vicenzu, Genou, Cataniju, Calgari, a od 2005. do ožujka ove godine uspješno je bio trener Napolija. Reju sigurno ne čeka jednostavan zadatak, momčadi treba vratiti samopouzdanje poljuljano serijom loših rezultata, u svlačionicu i na tribine treba vratiti mir. Reja vrlo dobro zna da će to moći samo pobjedama.
Pod vodstvom privremenog predsjednika Joška Svaguše na Poljudu su tako u kratkom vremenskom periodu uspjeli realizirati dva velika posla. Pronašli su trenera stranca, što im je bila velika želja, i angažirali su Ahamada i Anasa Sharbinija. No, na tribine nisu uspjeli vratiti mir. Štoviše, strasti su se razbuktale do te mjere da Svaguša već sada razmišlja o odlasku. I nikoga ne bi čudilo da se privremeni predsjednik zahvali na svojoj novoj dužnosti.
Inače, Senijad Ibričić, ponajbolji Hajdukov pojedinac u slaboj utakmici protiv Intera, jučer je demantirao sve češće napise o odlasku s Poljuda.
– Ne razmišljam o odlasku – kazao je Ibričić, koji vjeruje da će momčadi s novim trenerom i braćom Sharbini konačno krenuti na bolje.
– Mislim da su čelnici kluba sve napravili kako bi složili što bolju i kvalitetniju momčad. Na žalost osvojili smo samo dva boda, ali sezona je tek počela. Bit će još puno iznenađujućih rezultata.