Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pag očekuje uspješan i turistički rujan

17.08.2010. 22:00
Pag očekuje uspješan i turistički rujan


U predsezoni imali smo lošije rezultate nego lani, a razlog tome su loši vremenski uvjeti. Međutim, u špicu smo ušli bilježeći porast broja gostiju od 1 do 7 posto. Nagli porast dolaska gostiju bilježimo od 23. srpnja kada na području našeg grada dnevno boravi oko 12.000 gostiju, kaže Pernar
Paška Turistička zajednica raspolaže podacima da na području grada Paga trenutačno boravi oko 12.000 gostiju. Broj turista već godinama raste, pa se tako i ove godine bilježe plusevi na broju ostvarenih noćenja. Slavko Pernar, direktor Turističke zajednice Paga istaknuo je zadovoljstvo trenutačnom turističkom situacijom.
– U predsezoni imali smo lošije rezultate nego lani, a razlog tome su loši vremenski uvjeti. Međutim, u špicu smo ušli bilježeći porast broja gostiju od 1 do 7 posto. Nagli porast dolaska gostiju bilježimo od 23. srpnja kada na području našeg grada dnevno boravi oko 12.000 gostiju. Ta brojka, a prema najavama turističkih djelatnika, vrijedi do sredine tjedna, a potom slijedi lagani pad u turističkom prometu, kaže Pernar, te ističe kako je u prvih sedam mjeseci Pag posjetilo 55.986 gostiju, a koji su u tom razdoblju ostvarili 394.630 noćenja.
Prema njegovim riječima, u ovoj turističkoj sezoni, a u usporedbi s lanjskom bilježi se porast u dolascima gostiju za devet posto te ostvarenim noćenjima za jedan posto.
– To je izvanredan uspjeh jer svako povećanje u turističkom prometu govori da je Pag zanimljiva destinacija mnogim gostima. Trend dobrog posjeta gostiju očekujemo i tijekom rujna, odnosno u posezonskom razdoblju. Prema najavama hotelijera i vlasnika kampa Šimuni, u rujnu će raditi izvanredno dobro budući da za to razdoblje imaju dobru rezerviranost. Dobra popunjenost očekuje se i u apartmanima kod privatnih iznajmljivača. Naravno, posezona najčešće ovisi o vremenskim uvjetima, stoga ako rujan bude topao i za kupanje, sasvim je vjerojatno da će gostiju biti i više te da će posezona biti i bolja od očekivanja, rekao je Pernar.