Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Stvarnost u oku umjetnika

17.08.2010. 22:00
Stvarnost u oku umjetnika


Umjetnička komunikacija “ZadArta” s likovnom publikom uvijek iznova izaziva potrebu da se susretnu opet i to je valjda i razlog sve uspješnijeg djelovanja udruge, koja nakon deset godina postojanja izaziva sve veću pozornost na hrvatskoj likovnoj sceni, rekla je Galović
U prizemlju Kneževa dvora u Pagu otvorena je izložba slika i fotografija članova likovne udruge “ZadArt”.
Na ovoj izložbi predstavila su se 23 umjetnika i to: Aleksandar Bonačić, Bernardo Dadić, Ljubica Duić, Šime Gržan, Željko Karavida, Nilo Karuc, Stipan Kujundžić, Ivana Kulaš, Maja Pavin-Radaljac, Andrej Perović, Chris Smith, Joso Špralja, Jerolim Vulić, Danijel Kolega, Petra Lidia Ševeljević, Frane Gligora, Zoran Džapo, Meho Čaušević, Ljubica Marčetić Marinović, Igor Rončević, Zdenko Nekić, Vladimir Ivanov i Vladimir Medanić.
Naime, “ZadArt” u Pagu izlaže već drugu godinu zaredom, no, ovog puta paškoj publici se predstavio veliki broj članova ove likovne udruge.
Tako je predstavljeno 20-ak likovnih radova, ulja ili akrila na platnu i grafika, te 10-ak fotografija.
Prilikom svečanog otvorenja izložbe likovna voditeljica “ZadArta” Romana Galović navela je da slikari “ZadArta” u likovnu cjelinu unose sve ono što čini život, kako materijalni tako i duhovni.
– Umjetnička komunikacija “ZadArta” s likovnom publikom uvijek iznova izaziva potrebu da se susretnu opet i to je valjda i razlog sve uspješnijeg djelovanja udruge, koja nakon deset godina postojanja izaziva sve veću pozornost na hrvatskoj likovnoj sceni, rekla je Galović te najavila fotografe udruge čije izložene fotografije prikazuju na zanimljiv način stvarnost koja umjetnika okružuje.
Izložbu članova “ZadArta” organizira Centar za kulturu grada Paga, sponzor je Grad Zadar, a za posjetitelje bit će otvorena svaki dan do 23. kolovoza.