Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vrškim gerontodomaćicama dodijeljene svjedodžbe

19.09.2020. 10:45


U petak su u multimedijalnoj dvorani Općine Vrsi dodijeljene svjedodžbe ženama koje su u sklopu projekta »Zaželi« završile obrazovanje za gerontodomaćice. Nositelj projekta je Općina Vrsi, a voditelj Kristian Vukić, koji je obavio izniman posao u realizaciji te u konačnici pridonio ka učinkovitoj provedbi europskog programa. Edukacija za projekt započela je 06. srpnja u Pučkom otvorenom učilištu Zadar, a trajala je 180 sati. Gerontodomaćice su praksu odradile u domovima sveta Marta u Poljicima čija je vlasnica Zlatka Prtenjača te vrškom domu Giovanni koji je predstavljala Jasna Perinić. Ravnateljica zadarskog Pučkog otvorenog učilišta Jagoda Gluščević zahvalila je svim polaznicama edukacije na iznimnoj suradnji te im zaželjela sreću u budućnosti.
Program »Zaželi – program zapošljavanja žena« u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti.
– Ponosan sam što naša lokalna samouprava sudjeluje u ovom hvalevrijednom i ohrabrujućem projektu za žene koje se smatraju neželjenima u poslovnom svijetu, a ujedno ćemo kroz palijativnu skrb olakšati svakodnevicu te poboljšati kvalitetu života korisnicima, podsjetio je još jednom načelnik Luka Perinić.
Kristian Vukić posebno ističe kako su žene uključene u projekt Zaželi na ovaj način pridonijele poboljšanju vlastitih znanja i vještina, što posebno utječe na povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada po završetku projekta koji je predviđen za 2022. godinu. Nakon formalnog programa, održan je prigodni domjenak na kojem su polaznice razmijenile svoja iskustva i pripremile se za buduće izazove koji su pred njima.
Toni PERINIĆ