Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najbolji konobar ima 37 godina iskustva

Autor:

17.10.2008. 22:00
Najbolji konobar ima 37 godina iskustva

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Jedna od najdražih situacija je kada mi, nakon što uđe u restoran, gost priđe i pita koji je moj rajon u želji da ga ja poslužim. Tada znam da je gost zadovoljan sa mnom, te da sam postigao cilj jer zadovoljstvo gosta je najvažnije u ovom poslu, kazao je Tihomir


Među brojnim turističkim djelatnicima koji su ove godine već šestu godinu za redom sudjelovali u akciji “Nasmiješeno Sunce”, za najboljeg je konobara ovog puta izabran Tihomir Mustać, zaposlen u poznatoj zadarskoj pizzeriji “Šime”.
Ovo priznanje danas 53-godišnji Tihomir zaslužio je zbog svog 37-godišnjeg iskustva te kovanja zanata još od školskog doba, kada se kao šesnaestogodišnjak odlučio za zvanje konobara.
Posljednjih osam godina Tihomir je zaposlen u pizzeriji “Šime” te ističe kako je riječ o iznimno frekventnom mjestu kojeg zasigurno posjećuje cijela županija.
– I nakon ovolikih godina mogu reći da zaista volim svoj posao. Naravno da su i ovdje, kao i na svakom drugom radnom mjestu, nerijetke i nesuglasice, no ono dobro uvijek prevlada pa naposljetku shvatim da zaista uživam, kaže Tihomir, napominjući kako su mu zapravo kontakt s ljudima te brojni neobvezni razgovori, nerijetko nevezani za posao, najdraži dio radnog dana.
Tihomir također vjeruje da je dugogodišnje iskustvo u konobarenju i to u brojnim, redovito popularnim lokalima, restoranima i hotelima, utjecalo na stjecanje velikog broja zadovoljnih gostiju te naposljetku i na ovo proglašenje za najboljeg konobara.
– Jedna od najdražih situacija je kada mi, nakon što uđe u restoran, gost priđe i pita koji je moj rajon, u želji da ga ja poslužim. Tada znam da je zadovoljan sa mnom, te da sam postigao cilj jer zadovoljstvo gosta je najvažnije u ovom poslu, kazao je Tihomir. S dugogodišnjim iskustvom naučio je vladati različitim situacijama, pa stoga danas rijetko ulazi u konflikte s gostima, zna smiriti situaciju, odgovorno se držeći pravila da je gost uvijek u pravu.
– Ova nagrada mi zaista mnogo znači, a na neki način je i okrunila moj dugogodišnji rad, što mi samo daje poticaj za dalje. Zahvalan sam svima koji su me odabrali, šefovima i kolegama bez kojih ne bi ni bilo ovog nadmetanja i, naravno, mojoj supruzi koja je nerijetko bila sama dok sam ja radio u vrijeme kada su drugi ljudi sa svojim obiteljima, kazao je na kraju Tihomir.