Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kotlar: Cijevi od salonita su kancerogene! Dukić: Voda nam je izvrsne kvalitete!

18.10.2018. 10:31
Kotlar: Cijevi od salonita su kancerogene! Dukić: Voda nam je izvrsne kvalitete!


Kako bi ilustrirao problem o kojem govori vijećnik Mosta Kristijan Kotlar donio je iz Mjesnog odbora Ričine gradonačelniku u pročelnicima vodovodne cijevi od salonita. Naime, kako je istaknuo u ulicama Mate Ujevića i Braće Miroslava i Janka Perice cijevi su u godinu dana pucale već nekoliko puta, a svaki put posljedično se gubi velika količina vode, uništava se infrastruktura, stvara gužva, a nekim mještanima su čak poplavili i podrumi.
– Zašto Vodovod ne promijeni te cijevi kad se pokazalo da krpanje više ne pomaže i da će na kraju to biti skuplja opcija. Dodatno napominjem da su cijevi izgrađene od salonita koji je prije nekoliko godina zabranjen uEuropskoj uniji pa i u Hrvatskoj kao materijal koji ne da je otrovan, nego i kancerogen, rekao je Kotlar.
Njemu je odgovorio gradonačelnik Dukić rekavši kako se radi na tome da se islužene cijevi maknu i da je to Vodovod aplicirao na sredstva kroz projekt kojim će se riješiti cijeli sustav.
– Cijevi su takve kave jesu jer se vjerojatno u tom trenutku razmišljalo da je tako najbolje i nije se razmišljalo o štetnosti materijala, ali grad Zadar ima pitku i čistu vodu i sve stavke kvalitete vode kod nas su zadovoljene, zaključio je gradonačelnik.