Kotlar: Cijevi od salonita su kancerogene! Dukić: Voda nam je izvrsne kvalitete!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Što muči mještane Ričina?
Vijećnik Mosta Kristijan Kotlar donio je iz Mjesnog odbora Ričine gradonačelniku u pročelnicima vodovodne cijevi od salonita
Zvonko KUCELIN
U mjesno odboru Ričine imaju velikih problema s pucanjem vodovodnih cijevi

Kako bi ilustrirao problem o kojem govori vijećnik Mosta Kristijan Kotlar donio je iz Mjesnog odbora Ričine gradonačelniku u pročelnicima vodovodne cijevi od salonita. Naime, kako je istaknuo u ulicama Mate Ujevića i Braće Miroslava i Janka Perice cijevi su u godinu dana pucale već nekoliko puta, a svaki put posljedično se gubi velika količina vode, uništava se infrastruktura, stvara gužva, a nekim mještanima su čak poplavili i podrumi.

- Zašto Vodovod ne promijeni te cijevi kad se pokazalo da krpanje više ne pomaže i da će na kraju to biti skuplja opcija. Dodatno napominjem da su cijevi izgrađene od salonita koji je prije nekoliko godina zabranjen uEuropskoj uniji pa i u Hrvatskoj kao materijal koji ne da je otrovan, nego i kancerogen, rekao je Kotlar.

Njemu je odgovorio gradonačelnik Dukić rekavši kako se radi na tome da se islužene cijevi maknu i da je to Vodovod aplicirao na sredstva kroz projekt kojim će se riješiti cijeli sustav.

- Cijevi su takve kave jesu jer se vjerojatno u tom trenutku razmišljalo da je tako najbolje i nije se razmišljalo o štetnosti materijala, ali grad Zadar ima pitku i čistu vodu i sve stavke kvalitete vode kod nas su zadovoljene, zaključio je gradonačelnik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (2 glasova)