Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

TREĆA HNL JUG Labrović: Vjerujem da u Mravincima možemo do pobjede i tako ćemo se i postaviti

18.10.2020. 09:58


U 10. kolu Treće HNL jug Primorac (B) danas s početkom u 15 sati gostuje u Mravincima kod ondašnje Sloge. Momčad iz kraljevskog grada u vrlo dobrom raspoloženju dočekuje ovo gostovanje nakon što su u prošlom kolu na svom travnjaku uvjerljivo rezultatom 4:0 svladali susjede, Hrvatski vitez iz Posedarja. U tom dvoboju briljirao je Luka Vodopija koji je zabio hat-trick, dok je još jedan pogodak dodao Mondziaou. Ovom pobjedom Biograjci su dospjeli u sredinu ljestvice i trenutačno zauzimaju 10. mjesto, a na svom kontu sada imaju 10 bodova što i nije neki učinak s obzirom da su odigrali osam utakmica. Ali, s još jednom ili dvije vezane pobjede definitivno bi se probili u gornji dio gdje uostalom i zaslužuju biti. Nakon utakmice s HV Posedarjem Mirko Labrović, trener momčadi Primorca pohvalio je svoju momčad i za igru i za rezultat, ali je isto tako rekao da očekuje još veću glad za golovima i pobjedama kod svojih igrača. S odmakom od skoro tjedan dana Labrović je iskazao slične teze koje je iznio nakon pobjede nad Posedarcima.
– Definitivno da nam ova pobjeda donosi mir i puno je lakše ući u sljedeće dvoboje – kazivao je strateg biogradskog Primorca.


Glad za golovima
– Isto tako moram utvrditi da smo bili bolji nego u prethodna četiri dvoboja. Međutim, stoji i činjenica da nam nedostaju tri boda koje smo na svom travnjaku izgubili protiv Jadrana LP. I koje bi bilo dobro nadoknaditi na jednom od sljedećih gostovanja. A do kraja ove polusezone još četiri puta igramo izvan Biograda na Moru. Da se vratim na utakmicu s Hrvatskim vitezom od kojeg smo, po mom mišljenju, za razinu ispred po kvaliteti. Naravno, to treba pokazati i dokazati na travnjaku. To su moji dečki i učinili i za to zaslužuju sve pohvale.
Nakon utakmce trener Labrović kazao je da unatoč uvjerljivoj pobjedi nekim igračima nedostaje »gladi za golovima i pobjedama«.
– I danas sam tog mišljenja kao i tada. Nije u pitanju cijela momčad, ali nekim pojedincima nedostaje tog žara i gladi da unatoč vodstvu dovrše akciju. Jednostavno su u nekim situacijama preležerni, ne pokazuju dovoljnu trku i motiviranost i na neki način bježe od odgovornosti. Dok se to ne promijeni, teško ćemo do pobjeda, pogotovo na gostujućim travnjacima. Krilni igrači, kao i vezni puno češće i odlučnije trebaju dolaziti u završnicu. Do sada je od krilnih igrača jedino Jurišić zabio i to protiv Splita. I sada Mondziaou. Igrači iz drugog plana moraju zabijati više golova, nije to rezervirano samo za napadače.


Napadačka igra
Slijedi gostovanje u Mravincima kod Sloge koja u dosadašnjem dijelu sezone još uvijek nema niti jednu pobjedu.
– Vidimo svoju šansu u toj utakmici, kao uostalom i u svakoj drugoj. Sloga više nije ista momčad s početka sezone, puno su opasniji i to svakako moramo uzeti u obzir. Imaju novog trenera, a vratio im se i Marović koji je prošle sezone bio najbolji strijelac i svojevrsni je zaštitni znak Sloge. Ali nije u pitanju samo on, ima tu još puno kvaltetnih igrača koji mogu biti itekako opasni. Istina je da za sada nemaju niti jednu ponbjedu, ali to nas nikako ne smije zavarati.
Primorac će i u Mravincima ići po pobjedu, pa na kraju kako ispadne.
– U svakoj utakmici, bilo da igramo na svom travnjaku ili u gostima, idemo po pobjedu. Branit ćemo se jedino ako nas na to prisili naš suparnik. To je moja teorija nogometa i po njoj se ravnam. Naravno, sam tijek utakmice kao i motiviranost i inspiracija pojedinaca određuju krajnji ishod utakmice. Moja momčad igra napadački nogomet i tako će biti na svakoj sljedećoj utakmci. Ali i suparnike se nešto mora pitati. Vjerujem da u Mravincima možemo do pobjede i tako ćemo se i postaviti – kazao je u najavi utakmice Mirko Labrović.




Treća HNL jug
10. kolo: Vodice – Zagora, Zmaj (B) – Neretva, Uskok – Zmaj (B), GOŠK Du. – Jadran LP, Hrvace – OSK. Danas (15): Sloga – Primorac (B), Urania – Kamen, Neretvanac – Split.
 


Sloga remizirala u Otoku kod OSK-a


Momčad Sloge u srijedu je odigrala zaostalu utakmicu 3. kola u kojoj je u Otoku kod OSK-a odigrala 0:0. Treći je to bod momčadi iz Mravinaca koja još uvijek ne zna za pobjedu, a u prethodnih devet kola ostvarili su tri remija i šest poraza. S tri osvojena boda nalaze se na posljednjem mjestu ljestvice Treće HNL jug. Valja primijetiti da jako teško postižu golove, do sada su ih zabili tek tri dok su na drugoj strani primili čak 12. Uz taj dvoboj u srijedu su odigrane još tri zaostale utakmice. Neretva je na svom travnjaku poražena od Jadrana LP (2:4), Urania je na svom igralištu bila bolja od Vodica (2:1), a u golijadi golova u Opuzenu domaći Neretvanac je slavio protiv Zmaja (M) rezultatom 4:3. Nakon tih utakmica Jadran LP je opet preuzeo vrh ljestvice ispred Zagore koja ima dva boda manje, ali i utakmicu manje. Hrvace i Neretvanac su sa 16 bodova trećeplasirana, odnosno četvrtoplasirana momčad prvenstva. Sloga drži fenjer Lige s tri boda, a pretposljenje su sa šest bodova Vodice.