Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Očekuje nas pravo kasno jesensko vrijeme

18.11.2020. 10:13


Tijekom desetak sati prethodne noći u Zadru je palo 57 litara kiše, što je poprilično za taj relativno kratak period, govori zadarski meteorolog Duško Kraljev.
U Zadru je to bilo dovoljno da poplave standardno kritične točke, poput prometnice u Franje Franceva na Novom Bokanjcu i na Plovaniji na više lokacija, ali i u drugim dijelovima grada. Tako da su automobili u jutarnjim satima, kad većina građana ide na posao i vozi djecu u vrtiće i škole, po prometnicama više brodili, nego vozili.
– Palo je dosta kiše, kako je bilo i prognozirano. Bila je to prva prava sredozemna ciklona ove jeseni, a iza nje je već stigla bura koja će to sve razvedriti, rekao je Kraljev.
Bura je jučer zatvorila i sav promet na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak se odvijao državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina. U prekidu je bila i brodska linija Vrgada-Pakoštane-Biograd.
Bura sa sobom nosi i suho i sunčano vrijeme, što će pogodovati svima koji će danas na otvorenom odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.
– Bura će malo spustiti temperature, ali studeni će i dalje ostati malo topliji od prosjeka. Dani pred nama su lijepi i s dugim sunčanim razdobljima. Krajem tjedna bit će oblačnih razdoblja, ali bez oborina. Potom bi bura u petak opet trebala rastjerati oblake i donijeti sunčano vrijeme. Do kraja studenog će biti dosta lijepih dana, suhog vremena i mislim da ćemo do kraja mjeseca ostati zadovoljni sa studenim. Pravo ugodno kasnojesensko vrijeme. Klimatološki zima počinje 1. prosinca, ali prema informacijama kolega, a i našim predviđanjima, zima će isto biti dosta blaga, pogotovo u našim krajevima, zaključuje Kraljev.