Zadarska županija nudi »odmor u superlativu«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Vodeća njemačka web stranica za turizam u Sredozemlju
Autori su istaknuli Zaton kao »idealan za individualiste«, Starigrad Paklenicu kao idealan spoj odmora »na plaži i u planini« i Privlaku za one koji traže mir. Od mjesta južno od Zadra, preporučaju se Sukošan, Biograd na Moru i Pakoštane koje se opisuje kao »gradić s bezbrojnim kafićima, barovima i restaurantima«
Marin GOSPIĆ
Dobro su opisane zadarske znamenitosti s naglaskom na prostor Foruma

Njemačka internet stranica »Pogled u Sredozemlje« (www.mittelmeerblick.com) koja obrađuje turistička odredišta u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj i Hrvatskoj, posvetila je veliku pozornost destinacijama u Dalmaciji, a posebno se obradilo područje Zadarske županije. Za njezino središte, grad Zadar, kaže se da se nalazi u središtu jadranske obale, a nasuprot mu je otok Ugljan. Također je uklonjena čudna primjedba o jedinoj orijentacijskoj točki u kojoj se navodilo da je Zadar 8 km udaljen od Bibinja, što nije ni točna udaljenost, a nekad je stajala na ovoj stranici.
Zadar se opisuje kao grad bogatih kulturnih znamenitosti, od kojih su posebno izdvojene crkva sv. Donata i katedrala sv. Stošije za koju se kaže da je najljepša stara crkva u čitavoj Hrvatskoj. Izdvojene su i kulturna događanja: Zadarsko ljeto, Glazbene večeri u Sv. Donatu i Noć punog Miseca. Kao posebna atrakcija se ističu Morske orgulje.

Afirmativno, ali točno

Na stranici se posebno opisuje i čitavo područje Zadarske županije, a poimence su obrađeni sljedeći gradovi, općine i naselja: Bibinje, Biograd, Diklo, Drage, Kožino, Nin, Novigrad, Pakoštane, Petrčane, Pridraga, Privlaka, Ražanac, Rovanjska, Rtina, Sabunike, Starigrad Paklenica, Sukošan, Sveti Jakov Mulo, Sveti Petar, Sveti Filip i Jakov, Turanj, Vinjerac, Vrsi i Zaton. Od otoka su izdvojeni Dugi otok, Ist, Iž, Pašman i Ugljan. U svim navedenim mjestima moguće je preko ovih stranica rezervirati smještaj, a opisana su veoma afirmativno, ali i točno pa se tako, primjerice, u Ninu poziva goste da obiđu spomenike starohrvatske sakralne arhitekture. Kao svoju preporuku, autori su istaknuli Zaton kao »idealan za individualiste«, Starigrad Paklenicu kao idealan spoj odmora »na plaži i u planini« i Privlaku za one koji traže mir. Od mjesta južno od Zadra, preporučaju se Sukošan, Biograd na Moru i Pakoštane koje se opisuje kao »gradić s bezbrojnim kafićima, barovima i restaurantima«. Za odmor u Zadarskoj županiji općenito se navodi da je to - »odmor u superlativu«.

Najljepše plaže

Turiste se posebno podsjeća da trebaju posjetiti Nacionalni park Paklenica, »pun klanaca, šuma i tajanstvenih spilja«.
Kao najljepše plaže ovog dijela Dalmacije autori su naveli Nin, Tisno, zadarski Borik, Soline u Biogradu, Bibinje-Sukošan, Vodice i Bijelu plažu kod Šibenika. Kulinarske i enološke zanimljivosti, nažalost, nisu obrađene što se obično radi u drugim sredozemnim destinacijama pa nije isključeno pomisliti da autori nisu imali gdje doći do podataka s obzirom na još uvijek lošu zastupljenost čitave hrvatske gastronomije na internetu. Spominje se jedino da se u Kninu i okolici može probati odličan »prušt«!

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)