Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Milić: Kristijan se nije brinuo zbog novca

Autor: Suzana Bandić

17.12.2008. 23:00
Milić: Kristijan se nije brinuo zbog novca


Željko Milić iz Zagreba posvjedočio je kako je znao da Ilija Mitrović duguje 30-tak tisuća eura Kristijanu Kolovratu. No, naglasio je kako se on nije brinuo zbog toga jer su sklopili ugovor kojim mu je Mitrović dao kuću u zalog
Na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Kristijanu Kolovratu (36) iz Zagreba, Željku Erliću (41) iz Tinja i Draženu Adžiću (44) iz Biograda koji se terete za poticanje na samoubojstvo, iznudu, lihvarski ugovor i prijevaru zbog čega je Ilija Mitrović (33) iz Zelengrada, u siječnju prošle godine počinio suicid.
Na jučerašnjoj raspravi svoj je iskaz pred sudskim vijećem, kojim presjeda sudac Hrvoje Visković, iznijela psihijatrica Vera Klarić rekavši kako je u medicinskoj dokumentaciji za prvooptuženog Kolovrata i drugooptuženog Erlića pronašla zapise o postojanju trajnih promjena ličnosti zbog tragičnih događaja kojima su nazočili.
No, Klarićeva je istaknula kako nije pronašla elemente koji bi ukazivali da kod njih postoji teški poremećaj osobnosti. Stoga se odbacuje sumnja u njihovu smanjenu ubrojivost.
Iskaz je dao i posljednji svjedok u ovom slučaju, Željko Milić (38) iz Zagreba, inače, dugogodišnji prijatelj prvooptuženog Kolovrata.
– Kristijana poznajem već 15-ak godina, ali s njim nisam komunicirao otkada je u pritvoru. Iz njegove priče mi je poznato kako je Iliji Mitroviću posudio 30-ak tisuća eura, a jednom prilikom sam i svjedočio kada mu je slao tri tisuće eura autobusom. Ne sjećam se kuda je taj autobus vozio, niti što je pisalo na kuverti, ali vidio sam kad ju je Kristijan dao vozaču. Potom mi je rekao da taj novac šalje Iliji. Komentirao sam kako mu to nije baš pametno, ali on se nije oko toga zamarao niti uzrujavao. Rekao mi je kako ima ugovor s Mitrovićem kojim mu je dao neku kuću u zalog – pojasnio je Milić dodavši kako se sjeća da je Kolovrat kasnije imao problema s vraćanjem novca, no da je samo mirnim telefonskim razgovorom upozorio Mitrovića na dug, upitavši ga zašto ne vraća novac.
Na upit tužiteljice je li razgovarao s Kristijanom o Mitrovićevoj pogibilji, Milić je odgovorio potvrdno.
– Komentirali smo tu nesreću, ali na način kako se ljudima svašta događa. Bilo mu je žao. Spomenuo mi je čak kako razmišlja da bi poništio taj ugovor o zalogu – kazao je Milić naglasivši još jednom kako se uistinu nikada Kolovrat nije brinuo zbog tog duga.
Podsjetimo, Ilija Mitrović se 11. siječnja ove godine svojim kamionom survao niz liticu, a samo nekoliko sati ranije, u obrovački poštanski ured predao je pismo adresirano na njegova oca Radu, koji živi u Zelengradu. U oproštajnom pismu Mitrović je ocu objasnio razloge zbog kojih se odlučio na tako stravičan i očajnički čin. Spomenuo je ime Kristijana Kolovrata od kojega je pozajmio 30 tisuća eura s kamatom od 10 posto te da je Kolovrat na kraju od njega tražio da mu vrati 550 tisuća kuna.
Suđenje se nastavlja u petak kada se očekuju završni govori obrane i optužbe.