Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vrtić i vatrogasni dom »teški« 17,6 milijuna kuna

19.12.2019. 14:00


U Općini Sukošan od većih infrastrukturnih projekta u tijeku su radovi na dva, za općinske žitelje značajna projekta, građevinska operativa gradi novi Dječji vrtić Zlatna lučica u Sukošanu i općinski vatrogasni dom u Debeljaku.
Shodno javnoj nabavi radove na izgradnji dječjeg vrtića i vatrogasnog doma izvodi ista građevinska tvrtka, Lavčević Zadar d.o.o. Zadar.
– Izgradnja Dječjeg vrtića Zlatna lučica u Sukošanu je u vrijednosti od 8.954.310 kuna bez PDV-a, odnosno 11.192.888 kuna s PDV-om, a vatrogasni dom u Debeljaku 5.228.603 kune, odnosno 6.368.074 kune s PDV-om, kazao je Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan.
Treba istaknuti, Općina Sukošan je jedina lokalna samouprava u Hrvatskoj koja je na natječaju tipa operacije 7.4.1., kojeg je protekle godine u visini od milijardu kuna objavila Agencija za plaćanja, iz EU fondova dobila novac za izgradnju dječjeg vrtića i vatrogasnog doma, jednog od šest uopće u RH.
– Milijun eura ili 7,4 milijuna odobreno nam je za novi dječji vrtić u Sukošanu, a 5,1 milijun za vatrogasni dom u Debeljaku, ponosno će Martinac.
Dječji vrtić Zlatna lučica u Sukošanu te područni u Debeljaku i Gorici ima oko 150 djece, bez polaznika male škole.
– Novi moderni dječji vrtić s jaslicama gradi se za slijedećih 30 do 40 godina, naglasio je Martinac.
Tlocrtna površina zgrade dječjeg vrtića iznosi čak 1.025 metara četvornih. Građevinska (bruto) površina građevine iznosit će 1.136 metara četvornih, prizemlje 901,63 i kat 234,31 metara četvornih.
– Ljudi svakodnevno obilaze zaista veliko gradilište i reakcije na novi vrtić su i više nego pozitivne i nadamo su da će i to doprinijeti »populaciji« mlađih naraštaja. Naime, jedan od najvećih interesa za Općinu je stalna briga za djecu i mladež, kao i briga za obitelj, poručio je Martinac.
Vatrogasni dom imat će 426,82 metara četvornih površine.
– Izgradnjom vatrogasnog doma riješit ćemo nekoliko problema odjednom, povećat ćemo preventivu i ostvariti sigurnost općinskih žitelja, turista i svih drugih koji povremeno borave na našem području. Konačan cilj je stvaranje neophodnih uvjeta za operativno i učinkovito djelovanje naših vatrogasaca, zaključio je je Ane Martinac.