»Ljubav na Sjevernom polu« i »Božićno čudo« za istinsku čaroliju Božića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Dvije premijere dramsko lutkarske radionice Donatolina Kazališta lutaka Zadar
Autor: 
Djeca su dio predstave, oni su kao mali mravi i bez obzira što ih je 35 oni svi imaju svoj ulogu i znaju što se na sceni događa, zaključila je Bausović Tomljanović. Glumce smo zatekli u pripremama za generalnu probu, a Anđela Ćurković Petković kazuje kako se osjeća ogromno uzbuđenje
Vedran SITNICA
Dramsko lutkarska radionica Donatolina 1

Taman prije Božića, Djed Mraz se počeo osjećati jako loše, smršavio je, počeo zaboravljati stvari, postao je nezadovoljan i tužan. Njegovi su se vilenjaci jako zabrinuli za njega pa su ga odveli doktoru Klinčiću koji je utvrdio da je Djedici srce smežurano poput grožđice i hitno mu treba malo ljubavi. Vjerni vilenjaci odluče Djedicu prijaviti u emisiju »Ljubav je na Sjevernom polu« kako bi mu našli ženu. Mislite da je to nemoguće, e pa upravo se to dogodilo u Kazalištu lutaka Zadar na premijeri predstave »Ljubav je na Sjevernom polu«. Polaznici dramsko lutkarskih radionica Donatolina imali su ovog tjedna čak dvije premijere. U četvrtak predstavu »Ljubav na Sjevernom polu« Donatoline 1 pod vodstvom Anđele Ćurković Petković i Irene Bausović Tomljanović, a jučer u izvedbi polaznika Donatoline »Božićno čudo« pod vodstvom Gabrijele Meštrović Maštruko.

Ljubavna priča s dva sretna kraja

- Ovo je jedna nesvakidašnja ljubavna priča o Djedu Mrazu sa sretnim završetkom, rekla je Irena Bausović Tomljanović koja je i napisala tekst za ovu smiješnu i zabavnu božićnu priču inspiriranu emisijom »Ljubav je na selu«.
- Početna je ideja došla iz te emisije pa imamo i plakat sličan kao i u emisiji, međutim mi sve radimo na osnovu njihovih improvizacija. Djeca smišljaju situacije, imena, priču, a ja to sve ubacim u tekst, objasnila je Bausović Tomljanović. Na božićnoj su predstavi radili otprilike dva mjeseca, a djeca su jedva dočekala premjeru.
- U grupi je 35 djece i oni su utjelovili razne likove. Osim Djeda Mile i njegovih vilenjaka, imamo njegovog oca Žigu, Baku Mraz, odnosno Djedovu davno izgubljenu ljubav, Dunju s Južnog pola, njenu majku Milojku i mnoge razne likove koji pokušavaju iskoristiti Djedovu potragu za ženom kako bi se oni okoristili, prepričava nam dalje Bausović Tomljanović ističući kako predstava opisuje mnoge aktualne probleme.
- Likovi su se skroz približili djeci, oni su ih kreirali i stoga se mogu potpuno uživjeti u takve likove. Dramsku napetost stvaraju te situacije u kojima Djed traži ljubav, a lagano postaje razdražljiv i napet, rekla je Bausović Tomljanović.
- Djeca uvijek sudjeluju u stvaranju predstave. Oni se u potpunosti osjećaju dijelom predstave i užive se u nju, objašnjava nam Anđela Ćurković Petković, dramska voditeljica Donatoline, a Bausović Tomljanović dodaje kako taj aspekt prepoznaje i struka pa su tako ove godine u Rijeci na susretu profesionalnih dramskih lutkarskih radionica za predstavu »Tvornica Čokolade« nagrađeni za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade.

Djeca su veliki dio svake predstave

- Djeca su dio predstave, oni su kao mali mravi i bez obzira što ih je 35 oni svi imaju svoju ulogu i znaju što se na sceni događa, zaključila je Irena Bausović Tomljanović. Glumce smo zatekli u pripremama za generalnu probu, a Anđela Ćurković Petković kazuje kako se osjeća ogromno uzbuđenje.

 

***Više pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista!

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno