Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Jurić, Gobin i Jakovčev na postolju

18.01.2011. 23:00
Jurić, Gobin i Jakovčev na postolju


U nedjelju je u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu, premijerno ovosezonsko natjecanje na kojem su vozači Biciklističkog kluba Zadar konkurirali u tri kategorije i osvojili isto toliko odličja.
U prvoj utrci dana, u kategoriji U 15, vlasnicima srebra i bronce postali su Zadrani Karlo Jurić i Marin Jakovčev, dok je prvo mjesto odnio David Ferenčić, član istarskog Meridiana-Kamen tima. Za Zadar su u konkurenciji Početnika A još nastupili: Luka Filajdić s ostvarenim šestim vremenom, te David Lučić koji je zbog diskvalifikacije ostao bez plasmana.
Od ove sezone Zadar ima svoje predstavnike i u uzrastu kadeta, u kojem su u drugoj utrci Toni Celent, Dominik Petani i David Šare ubilježili prve nastupe.
Kadetska utrka bila je najbrojnija: čak 23 kadeta našlo se na startu Državnog prvenstva u ciklokrosu. Pobjedu je uvjerljivo odnio Filip Čengić iz vinkovačkog Sokol-Cestorada, ne ispuštajući vodstvo od prvog do četvrtog kruga. Kroz cilj su potom prošli Matko Grujić iz Pule te Sandi Bažon iz MTB Istra-Pazin. Četvrto mjesto je pripalo Toniju Celentu, a Dominik Petani je utrku završio kao šestoplasirani vozač. David Šare je svoju prvu službenu biciklističku utrku završio na 16. mjestu.
– Petani i Celent su ovim nastupom potvrdili potencijal od prošle sezone te pokazali da su ozbiljni kandidati za kadetski reprezentativni dres. Kadetski uzrast u 2011. godini pokriva 1995. i 1996. godište, te je rezultat vrjedniji ako znamo da su Celent i Petani ’96. godište – kazao je Neven Pavić, tajnik i trener Zadra.
Uspjesima mlađih kategorija BK Zadar pridružili su se i veterani na čelu sa Ivanom Gobinom. On je prošlogodišnju ciklokros broncu u kategoriji Veterana A ove godine pretočio u srebro, priskrbivši svom klubu još jednu državnu medalju. Neven Pavić je u konkurenciji Veterana B utrku završio na petom mjestu.
U devet natjecateljskih i tri rekreativne kategorije, na Prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu nastupilo je više od 100 domaćih vozača. Za dobru organizaciju pobrinuo se BK Sveta Nedjelja, a sunčani dan, kaže Pavić, privukao je podosta gledatelja koji su sa Savskog nasipa pratili zbivanja na ciklokros stazi, smještenoj u podnožju nasipa.
Dionica dužine 2 500 m bila je na mnogim mjestima prekrivena debelim slojevima blata, što dodatno otežavalo vožnju. U takvim uvjetima mtb vozači bolje su se snašli i odnijeli najvažnija odličja. U seniorskoj kategoriji slavio je Đani Simčić iz BGK Tuškanac, a Sanjin Sirotić u kategoriji U23.